Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Jizerská 50 láká na odměnu přes půl milionu korun

kopie - pg smallPořádnou novinku čeká páteční program 53. ročníku ČEZ Jizerské 50. Nejedná se sice o žádný nový závod, ale o pořádné zatraktivnění již existujícího. Tradiční páteční sprint totiž nově láká účastníky na odměny převyšující částku 100 000 Kč pro vítěze.

V Praze vyrůstá unikátní 10 metrů vysoká ledová stěna

horsky potok_nahledPřed Centrem Černý Most vyrůstá unikátní, 10 metrů vysoká ledová stěna. Milovníci adrenalinu a zimních sportů se o její zdolání mohou pokusit od 18. ledna až do neděle 16. února. Ledolezecký sport veřejnosti představí česká reprezentantka Aneta Loužecká, o svých zkušenostech promluví i jeden z nejlepších lezců světa Adam Ondra.

5 tipů na zábavu pro celou rodinu, kterou můžete přes zimu zažít na žďárském zámku

idmfriederblickle1Většina hradů i zámků se na zimu již uzavřela. Jinak je tomu však na zámku ve Žďáru nad Sázavou, který má otevřeno celoročně a láká na řadu skvělých atrakcí, které si užijí jak malí, tak i velcí návštěvníci. Tady je pět tipů, které váš rodinný den promění na jedinečný zážitek.

Tradice českých vánočních trhů. Kam vyrazit o stříbrné neděli?

prahavanoceVšude ve vzduchu je cítit vůně františků, cukroví i svařeného vína... Druhou, bronzovou, adventní neděli máme za sebou. Že jste ještě nestihli vyrazit na žádný z vánočních trhů? Poohlédněte se po spojích do regionálních měst a užijte si atmosféru krásných Vánoc doma, v Česku! Vybrali jsme pro vás pětku těch nejkrásnější českých měst, které v době adventu září světlem stovek světel.

Vánoční trhy přivítají nejkrásnější čerty, anděly a Mikuláše

zimni priroda 2 orlicke hory_petr prouza-1Největší setkání čertů, Mikulášů a andělů se blíží. Ve čtvrtek 5. prosince se sejdou všechny tyto bytosti uprostřed největších vánočních trhů v České republice na Staroměstském náměstí. Děti i dospělé čeká bohatý mikulášský program a soutěže se sladkou nadílkou.

Nad Staroměstským náměstím v Praze se vznesou andělé

apfelstrudelNávštěvníci největších Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze prožijí Andělské Vánoce. Sváteční atmosféru navodí dekorace s tématikou andělů, bohatě zdobený strom, který se bude pravidelně rozsvěcet na dvě hudební melodie, i vůně typických vánočních pochutin podávaných ze 100% BIO kompostovatelného nádobí.

Dřevěné chrámy na severovýchodě Slovenska lákají české a domácí turisty

chramJedinečné kulturní dědictví představují dřevěné chrámy na severovýchodě Slovenska. V okresech Bardejov, Svidník a Snina a jejich širším okolí se nachází spolu 42 těchto církevních staveb postavených ze dřeva. Dřevěné chrámy patří mezi největší poklady a skvosty umění a náboženství na Slovensku. Jsou to unikátní stavby po stránce architektonické i sakrální.

Objevte romantiku zasněženého Českého Krumlova!

krumlJihočeské městečko Český Krumlov, jímž se klikatí meandry řeky Vltavy, patří k nejnavštěvovanějším turistickým cílům naší republiky. Zatímco v létě se stává oblíbenou zastávkou vodáků i milovníků historie, kteří míří na místní proslulý hrad a zámek, v zimě ulice uléhají pod tichou bílou peřinu sněhu a zavládne zde poklidná atmosféra plná romantiky...

Tip pro celou rodinu: Adventní komentované procházky historickým centrem Plzně a setkání s vánočním pošťákem

plzenAdvent je časem plným příběhů. Vedle tradičních si můžete nechat vyprávět i takové, které jste možná ještě nikdy neslyšeli. Třeba příběhy plzeňských betlémů nebo pověry spojené se štědrovečerní večeří a dalšími událostmi z období adventu. Víte, proč bylo důležité mít na štědrovečerním stole co nejvíce chodů a při hodování nekýchnout?

Strana 21 z 60