Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Češi podceňují odbavení on-line. Jaké problémy je čekají?

zanzibar plazV letošním roce opět padají rekordy v počtu prodaných letenek. S rostoucím zájmem o leteckou dopravu však přibývá i případů, kdy si cestující nevědí rady s odbavením na svůj let. Většina lidí je stále zvyklá odbavit se až na letišti. Tam ke svému překvapení zjišťují, že je tato služba placená a na některých letištích dokonce nejsou přepážky klasického odbavení vůbec otevřené.

Praha: Konference Přátelské město

 staromstsk nmst se stalo symbolem vnocSdružení Nového Města pražského uspořádalo konferenci na téma Přátelské město. Myšlenka na pořádání pravidelných konferencí vznikla před třemi lety nad úvahami, jak řešit kvalitu života v centru města nebo jak posílit vstřícnost a přátelskost ke všem obyvatelům, návštěvníkům, podnikatelům či investorům.

Nejpálivější festival pod sluncem se vrací

chillifest 1Máte chuť si okořenit život? Tak to si nemůžete nechat ujít Chilli fest – nejpálivější food festival v Česku! V sobotu 28. září se na smíchovské náplavce pěkně zapotíte nad peprným menu našich stánkařů. Budete žasnout, co všechno zvládnou ozvláštnit díky feferonkám, jalapeños, habaneros či anjos.

Tip na výlet: Oslavte Dny českého piva Klobáskofestem v pivovaru Velké Popovice

0loucen 2016_mwecker__033Zpříjemněte si babí léto sobotním výletem za zábavou, poznáním, delikátními chutěmi a lákavými vůněmi. V malebném pivovaru Velké Popovice nedaleko Prahy se v rámci Dnů českého piva 28. září koná tradiční Klobáskofest. Zváni jsou všichni milovníci dobrého piva, jídla a tradičních řemesel.

Vinobraní na Pražském hradě

 svs-2016-02Pražský hrad otevře své brány již po čtrnácté všem fanouškům zdejšího Vinobraní. Kvalitní víno z různých koutů naší země je samozřejmostí, ale k němu i prověřené značky kvalitních potravin, jako jsou KLASA a Regionální potravina, a to v tak širokém sortimentu, že uspokojí i nejnáročnějšího gourmeta.

Víno, burčák a výběr delikates si vychutnáte na vinici sv. Kláry

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975V pořadí už popatnácté ožije památkově chráněná vinice sv. Kláry tradiční oslavou vinobraní. Skvělá poloha v blízkosti řeky i jedinečný výhled předurčují vinohrady nad trojským zámkem nejen k produkci kvalitních hroznů, ale i k tomu, stát se ideálním prostředím, kde je možné si hotová vína opravdu vychutnat. Během víkendu 14. a 15. září vše doladí bohatý hudební program a výborné jídlo.

Tip na víkend v Praze s dětmi: za sportem i zábavou na soutěžní akci Rodinná výzva

 panakV neděli 15. září proběhne na ploše Centrálního parku u metra Háje tradiční zábavná akce Rodinná výzva. Pro děti i dospělé zde bude připraveno více než 20 disciplín, v nichž mohou rodinné týmy soutěžit o hodnotné ceny. Sportovně-pohybový den, včetně doprovodného programu a stánku s odbornou FYZIOporadnou, je zdarma. 

Podzimní festivalová sezona bude v Plzni ve znamení piva

loucen 2016_mwecker__033Oslavy piva k Plzni prostě patří, stejně jako pěna k dobře načepovanému pivu. S příchodem podzimu Plzeň tradičně ožívá pivními festivaly, kde ochutnáte nejen proslulý ležák, ale také neobvyklé pivní speciály. Ať už se rozhodnete ochutnat cokoliv, určitě vás to nezklame! Tak na zdraví a dej Bůh štěstí!

Prázdninový tip pro celou rodinu: Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň v amfiteátru Lochotí

brando-4-474x239Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň, největší akce svého druhu v amfiteátru Lochotín v Plzni, poslední prázdninovou sobotu 31. srpna přivítá děti i dospělé na dni plném dobrodružného objevování světa.

Strana 23 z 60