Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Park Mirakulum: Tajemství zrodu

 

Park Mirakulum ve středočeských Milovicích nabízí deset hektarů plných zábavy, kterou si sem každoročně přijíždějí užívat desetitisíce návštěvníků. Najdete tu největší lanové centrum v republice, Vodní svět, velké trampolíny a spoustu další menších i větších originálních herních prvků, které mnohdy popírají fyzikální zákony, ale také naučnou lesní stezku či políčka ukazující středoevropské zemědělské plodiny.

Vltava: Vydejte se na výlet od pramene na Šumavě

vltavŘeka Vltava je cenným tuzemským přírodním dědictvím a už od svého pramene také významným turistickým cílem s velkým potenciálem zejména pro Jihočeský a Středočeský kraj. Už vlastní návštěva Šumavy podél horního toku Vltavy od Kvildy po Novou Pec na hraně vzdutí Lipenské přehrady je pro každého obrovským zážitkem.

Procestujte Liberecko křížem krážem

foto 2.2284542Počasí je jako stvořené k tomu, abychom se sbalili, nazuli tenisky, namazali svačiny a vyrazili vstříc objevování české přírody, památek, rozhleden nebo hradů a zámků. Protože, jak víme, Čechy skýtají tolik krásných míst, které stojí za to objevit, zažít nebo tam zkrátka jen tak vyrazit a udělat si pořádné selfie.

Bezpečnosti na Václavském náměstí je třeba se intenzivně věnovat & Došlo k výraznému snížení počtu naháněčů na Václaváku

vaclSdružení Nového Města pražského spolu s protidrogovou komisí, jíž je spolek již cca. rok členem a komisí k problematice naháněčů na Václavském náměstí řeší na pracovních workshopech bezpečnost na Václavském náměstí. Zabývají se problematikou naháněčů do nevěstinců, kteří jsou současně v drtivé většině i dealery drog na Václavském náměstí.

Tip na velikonoční výlet: První Velikonoční jarmark v pivovaru Velké Popovice

velDlouhý velikonoční víkend láká k výletům. Co takhle spojit zábavu, poznání a tradice? V areálu legendárního pivovaru Velké Popovice se v sobotu 20. dubna od 11 do 16 hodin poprvé uskuteční Velikonoční jarmark – svěží jarní veselice s živou hudbou, tvořivými dílničkami pro děti, ukázkami řemesel a velkopopovickým Kozlem přímo od zdroje!

Tip na jarní výlet: Retro motoráčkem Kozel expres z Prahy do pivovaru Velké Popovice

01motorHledáte-li netradiční cíl pro sobotní výlet, vydejte se za zábavou i poučením do legendárního pivovaru Velké Popovice! Od 6. dubna do konce září každou sobotu na svou trasu vyrazí Kozel expres – motorový vůz řady 810 v retro nátěru 80. let vyjede v 10:20 z pražského Hlavního nádraží a doveze vás v 11:18 přímo do Velkých Popovic.

Zámek Svijany zahajuje sezónu 2019, nabídne tematické prohlídky i rozšířenou realitu

staen soubor 6Zámek Svijany otevírá po zimním spánku své brány veřejnosti již v sobotu 30. března. Kromě prohlídek se návštěvníci mohou těšit i na rozmanitý kulturní program, únikovou hru a rozšířenou realitu, která je přenese do doby bronzové. Na hotelové hosty čeká několik novinek v podobě možnosti zapůjčení sportovního vybavení včetně elektrokol či elektrokoloběžek.

První jarní víkendy jsou před námi. Kam vyrazit s celou rodinou na výlet?

01krMožná nás v blízké době ještě čekají nějaké poslední záchvěvy zimy, ale jaro již bezesporu klepe na dveře, a tak je na čase vytáhnout paty z vyhřátých domovů a užívat si první sluneční hřejivé paprsky. Kam ale vyrazit s celou rodinou? Máme pro vás tip na víkendové radovánky.

Operní i keltská hudba pod širým nebem na MHF Český Krumlov

0konMezinárodní hudební festival Český Krumlov už po osmadvacáté osvěží kulturní léto v České republice. Návštěvníci si od 19. července do 10. srpna mohou vychutnat řadu koncertů pořádaných v českokrumlovském hradu a zámku i v dalších objektech města zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO a v jeho okolí. A to nejen v historických interiérech, ale také pod širým nebem, což dodává hudebním zážitkům osobité kouzlo.

Strana 27 z 60