Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

V zimě se na české hory chystá třetina Čechů, návštěvníci také chválí zlepšení podmínek na tuzemských sjezdovkách

0assfeld.atsonnenskilauf-genuss-nassfeld-oesterreich-02Skiareály za uplynulých pět let investovaly tři čtvrtě miliardy do šetrných řešení Podle Čechů je dovolená na tuzemských horách tou nejekologičtější variantou, oproti tomu leteckou dovolenou za teplem považuje 61 % Čechů za neekologickou a plánuje ji 13 %.

Mezi cizinci u Vltavy převládali Němci, Rakušané, Britové a Američané

krumlovMezi zhruba 1,6 miliónu cizinců, kteří loni od 1. dubna do 31. října navštívili oblast podél celého toku řeky Vltavy, bylo nejvíce Němců, Rakušanů, Britů a Američanů. V TOP 10 nejpočetnějších zahraničních turistů a návštěvníků poříčního vltavského regionu od šumavských pramenů až po soutok s Labem u Mělníka, se za nimi umístili Holanďané, Francouzi, Ukrajinci, Slováci, Rusové a Číňané.

Jižní Čechy navštěvují nejčastěji Pražáci a Středočeši, z cizinců pak Němci a Rakušané

a113-i-006 carolus thermen badehalleNejčastějšími návštěvníky jižních Čech jsou Pražáci a Středočeši. Mezi cizinci, kteří si jihočeský region vybírají jako cílovou turistickou destinaci, pak převažují Němci a Rakušané. Vyplývá to z výsledků nedávno zveřejněné analytické studie Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR).

Tip na výlet: Návštěva Pivovaru Radegast korunovaná ochutnávkou s výhledem na beskydské vrchy

7Radegast patří k nejznámějším symbolům Moravskoslezského kraje – řeč je o staroslovanském bohovi slunce, ohně, úrody, sklizně a pohostinnosti a samozřejmě také o legendárním, správně hořkém pivu, kterému dal jméno. Majestátní socha Radegasta stojí mezi Pustevnami a Radhoštěm, odkud přibližně za hodinu autem dojedete do Nošovic u Frýdku-Místku, sídla Pivovaru Radegast.

Začíná sedmý ročník Signal Festivalu, letos ve jménu revoluce

 signalSedmý ročník Signal Festivalu na téma revoluce začíná ve čtvrtek 10. října a pražské ulice budou téměř dvě desítky instalací hostit do nedělní půlnoci. Návštěvníkům představí světelné umění na třech trasách vedoucích Malou Stranou, Starým Městem a Karlínem.

TIP NA PODZIMNÍ VÝLET DO PLZNĚ: Kam vyrazit, (i když) se zkazí počasí?

horsky potok_nahledSpolehnout se na předpověď počasí bude na podzim ještě těžší než v létě, a tak vám nabízíme speciálního podzimního průvodce, který vám zaručí, že si návštěvu podzimní Plzně užijete, i kdyby trakaře padaly. 

Trojská botanická zahrada bude 5. října hostit festival Slamák

18Už potřinácté zkrášluje trojskou botanickou zahradu široká škála tvarů a barev různorodých plodů tykvovitých rostlin. Na výstavě nazvané Dýně hrají všemi barvami mohou návštěvníci obdivovat paletu odstínů, kterou dokáže namíchat pouze příroda. V sobotu 5. října se v areálu Botanické zahrady hl. m. Prahy uskuteční festival Slamák s podtitulem „Zažijte venkov v Praze“.

Nejvýznamnějšími návštěvníky jižních Čech jsou domácí turisté

69slbkyjb-m0f-6rpnbtkx1otsrkiifyba1smu0deak1ubcdttcdfac6kxwzrrwijljblhgNejvýznamnějšími návštěvníky jižních Čech jsou domácí turisté. Svůj primát ovšem před cizinci drží jen velmi těsně. V poměru 53 : 47. Vyplývá to z nově zveřejněné statistické studie Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) zpracované ve spolupráci se společnostmi T-Mobile CR a CE-Traffic na základě dat získaných v roce 2018.

Pilsner Fest 2019: Oslavte 177. narozeniny ležáku Pilsner Urquell speciálními prohlídkami pivovaru, pivem, jídlem a živou muzikou!

nikonjamie1K podzimu v Plzni neodmyslitelně patří Pilsner Fest konaný na počest uvaření první várky legendárního ležáku Pilsner Urquell. Letos se v sobotu 5. října bude připíjet na počest 177. výročí této historické události. A rozhodně je co slavit! Vždyť ležák Pilsner Urquell dal vzniknout pivu plzeňského typu a inspiroval tak více než dvě třetiny všech světových piv dodnes označovaných jako Pils, Pilsner, Pilsener.

Strana 22 z 60