TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Obří měsíc i další lákadla rozsvítí poslední březnový víkend Plzeň v rámci festivalu BLIK BLIK

02 blik blik 2019 muzeum msceLetošní Festival světla BLIK BLIK oslaví páté narozeniny a 50 let od přistání člověka na Měsíci. Právě sedmimetrový měsíc bude největším lákadlem letošního ročníku. Co dalšího festival chystá? Letos provede návštěvníky městem od DEPO2015 až k Pivovarskému muzeu.

Letošní nejočekávanější výstava ve skleníku Fata Morgana byla zahájena

00staen soubor 1Nechte se okouzlit bohatstvím světa orchidejí. Zavítejte do skleníku Fata Morgana, kde dnes odstartovala letošní nejočekávanější výstava inspirovaná krásou rostlinného těla. Návštěvníky seznámí s mnohými překvapivými tvarovými výstřelky i orchidejovými nej. Výjimečná je taktéž svým kreativním ztvárněním, které vzniklo pod vedením přední české floristky Kláry Franc Vavříkové.

Zámek v Děčíně je nejnavštěvovanější památkou severních Čech

download 9Již několik let se děčínský zámek drží na prvním místě v počtu návštěvníků památek severních Čech. Od povodní v roce 2013 návštěvnost trvale stoupá. Udržet zájem lidí ale není snadné, protože dnešní návštěvník je stále náročnější a v rámci svých výletů vyžaduje aktivity, dobrodružství, poznání, originálnost.

Nevíte kam s dětmi na jarní prázdniny? Zámek Žďár nad Sázavou nadchne vás i vaše ratolesti

staen soubor 8Chcete děti pořádně zabavit, unavit a zároveň byste rádi, aby se i něco zajímavého dozvěděly? Zamiřte na žďárský zámek, kde se stále něco děje a strávit zde celý den určitě nebude problém. Otevřeno je od úterý do neděle, od 9 do 17 hodin (během jarních prázdnin v Kraji Vysočina od 4. do 8. března se dveře nezavřou po celý týden včetně pondělí).

Sobotní tip pro rodiny s dětmi: Zimní kreativní dílny v Pivovarském muzeu v Plzni

staen soubor 5Prohloubit lásku k přírodě, spojit příjemné s užitečným a dopřát sobě i dětem radost ze společného tvoření – to vše v jeden den a na jednom místě: V sobotu 23. února od 10 do 15 hodin během Zimních kreativních dílen v Pivovarském muzeu v Plzni. Oblíbená akce se tradičně koná v autentických prostorech historické Valečky a tentokrát se ponese ve znamení ptáčků.

Setkání rybářů i milovníků nezávislého cestování letos oslaví 10. jubileum!

07 nwave_galapagos_stillVe dnech od 14. do 17. 2. bude PVA EXPO PRAHA patřit všem rybářům. Na největším rybářském veletrhu u nás se můžete těšit na nabídku 1 000 rybářských značek od více než 200 vystavovatelů. Ani letos nebude chybět obří akvárium AQUA - DEMO, na kterém budou probíhat prezentace rybářských firem. 

Galerie Tančící dům o dva týdny prodlužuje výstavu Retro zima, nově potrvá do 17. března

Výstavu Retro zima za socíku v Galerii Tančící dům mohou lidé navštívit až do 17. března 2019. Unikátní výstava je pro všechny generace 480x200 raidth-lagera navazuje na úspěšnou výstavu Retro 70. a 80. let. Téměř 1 300 vystavených předmětů jsou dochované originály zapůjčené ze soukromých sbírek anebo z Barrandovských ateliérů a České televize.

Spectaculare 2019: Jon Hopkins, Apparat, Luke Howard, Phil France, Catching Flies či Daniel Brandt

Spectaculare opět přiveze do Prahy žhavá jména současné světové elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé hudby. O slavnostní zahájení šestého ročníku festivalu se 14. 2. v divadle Komedie postará taneční performance Rafales choreografa Bernarda Bertranda.

Kam v sobotu? Historickým motorákem za zábavou

staen soubor 9Retro jízda výletním motoráčkem, prohlídka výrobními pivovarskými prostory, škola čepování piva... Slezský železniční spolek a pivovar Radegast Vás zvou v sobotu 23.února na výlet historickým motoráčkem Hurvínkem na prohlídku pivovaru se školou čepování piva.

Strana 28 z 60