Svět

Svět

Velikonoce v teple: Načerpejte energii tam, kde slunce hřeje

 kyi4yycdjbu3az56baqhhovjgffbfe2g3d9fhp0j4lom5rzwlleuqdxalmsy3blie-ccfcRádi byste tento rok prožili Velikonoce jinak? Místo pečení tradičního beránka, generálního úklidu a přípravy malovaných vajíček pro koledníky odcestujte za poznáním a odpočinkem do slunečných destinací! Užijte si velikonoční svátky netradičně za doprovodu teplého a hřejivého počasí, které v Česku během jarních dní jen těžko najdete. Vydejte se například do orientálního Egypta, moderní Dubaje nebo na sluncem zalité Kapverdy.

České cestovky pořádají konferenci ve Slovinsku, které láká svým rozmanitým potenciálem

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975Profesní sdružení cestovních kanceláří a cestovních agentur v ČR organizuje – v letošním roce již druhé – zasedání svých členů v zahraničí. 68 reprezentantů z řad českých cestovních kanceláří a agentur se zítřejším dnem vypraví do nejzelenější země EU, Slovinské republiky. 55. konference AČCKA se koná ve dnech 25.11.-28.11.2023 u Bledského jezera v hotelu Rikli Balance, patřícího do skupiny Sava Hotels, a dále v termálních lázních Thermana Laško.

Prodej zájezdů v CK/CA se letos zvýšil v průměru o 12 %. Češi vybírají dražší pobyty u moře.

osCestovní kanceláře a cestovní agentury v ČR hlásí vyšší prodeje zájezdů oproti minulému roku v průměru o 12 %. Letošní sezóna letních pobytů byla úspěšná, navzdory turbulentnímu vývoji v destinacích. Přestože se CK/CA letos potýkaly s nepředvídatelnými situacemi ve svých destinacích, jako jsou požáry, povodně, přívalové deště a hurikány, zemětřesení ad., převýšily prodeje zájezdů loňskou úspěšnou sezónu.

Cestování je zpět a silnější než kdy dříve, pandemie ho však proměnila.

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kCestování je zpět – ale trochu jinak. Ukazuje to nová zpráva EU Mobility Report platformy Omio, která nabízí vyhledávání, srovnání a rezervaci spojů napříč různými typy dopravy ve 37 zemích. Oproti létu 2019 výrazně klesl počet objednávek letenek, a to o více než polovinu. 

TOP10 destinace v prodejích CK

0image004Vyhledávané hotelové kapacity jsou o prázdninách vyprodány, ale v červnu a září je lze pořídit za výhodné ceny, často levněji až o 30 %. Rodiny s předškolními dětmi tak mohou výrazně ušetřit a navíc si užít nepřeplněná turistická letoviska.Last minute nabídka byla v měsících května a června velmi lákavá jak svým rozsahem, tak finančně, přesto cestuje výrazně méně klientů než o hlavních školních prázdninách. To potvrzují i statistiky ČSÚ - v měsících červenci a srpna je realizováno 50-60 % všech zahraničních dovolených z celého roku.

Vanuatu - výjimečný stav

 

vstava pro vechny smysly 2018 6Po přechodu cyklónů Judy a Kevin přes Vanuatu platí v zemi nadále výjimečný stav, a to po dobu 6 měsíců. 

Austrálie - cyklón Ilsa, upozornění k cestám

 h75xl650 palmgolf ourika marrakechV souvislosti s přechodem cyklónu Ilsa, který zasáhl severní pobřeží Západní Austrálie, jsou vydána varování pro vnitrostátní oblasti východní Pilbary a Marble Bar. 

Mexiko: varování - bezpečnostní situace

os1MZV ČR upozorňuje cestovatele, že bezpečnostní situace v Mexiku je setrvale velmi negativně ovlivněna násilím spojeným s bojem mezi drogovými kartely; dalším problémem je závažná pouliční kriminalita (přepadení, krádeže cenností i automobilů) – týká se to hlavního města i Estado de México (obklopuje hlavní město) a státu Michoacán (na západ od Ciudad de México).

Zhoršení bezpečnostní situace

plazS ohledem na trvající politickou i bezpečnostní nestabilitu doprovázenou pravidelnými pro vládními i proti vládními demonstracemi MZV ČR varuje před cestami do Súdánu.

Strana 1 z 35