Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Na kole po Ústeckém kraji. Labskou stezkou z Hřensk

l664eadw8e6royh4c3nuhpa7wluxfr8z8zcnovrz4hv4ej1huxzrkvrpppmgduh iwfucy0Pokud patříte mezi ty, kteří rádi poznávají krásy naší vlasti, přinášíme několik tipů na výlet v Ústeckém kraji. Následující tipy zajisté ocení nejvíce vášniví, ale i rekreační cyklisté.

Češi nepodceňují cestovní pojištění ani plán výdajů

karlovy vary_75Podle průzkumu srovnávacího portálu tráví 45 % Čechů dovolenou v tuzemsku. Zbytek vyráží do zahraničí, nejčastěji k moři v některé z evropských destinací. Pojištění na dovolenou už dnes považují za samozřejmost – jednorázové cestovní pojištění uzavírají tři čtvrtiny z nich. Průzkum také ukázal, že na dovolené chce mít většina Čechů své peníze pod kontrolou. 59 % z nich si stanovuje finanční plán dovolené s limitem do 15 000 Kč a 10 % si dokonce vystačí jen s částkou 5 000 Kč.

Cyklovýlety a dětské prohlídky ve Žďáru nad Sázavou

staen soubor 5Prázdniny jsou tady a s nimi i spousta výletů a dobrodružství. Přemýšlíte, kam se vydat na víkend, abyste zabavili děti, odpočinuli si, něco pěkného přitom viděli, a ještě si třeba zasportovali?

Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100

lfnizx9p1s3gcry5puyecobhiu1eslusnjiqyahkiyrmxxw3vn1aeazd1kuyt-lrfdvuxqmCesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň, největší akce svého druhu v amfiteátru Lochotín v Plzni, poslední prázdninovou sobotu 31. srpna pozve děti i dospělé na dobrodružné objevování světa.

Užijte si Prahu – a neutraťte majlant!

shutterstock 300856853Chcete strávit pár dní v Praze, vidět památky, zažít noční život a dobře se najíst? Ale obáváte se, že tento výlet vám doslova udělá vítr v peněžence? Poradíme vám, jak si dopřát báječný prodloužený víkend v hlavním městě, a přitom nezruinovat svůj účet.

Zpříjemněte si pobyt v metropoli vinařskými zážitky.

hylocereus undatus 3Zůstáváte v létě v Praze? Zpříjemněte si pobyt v metropoli vinařskými zážitky. V trojské botanické zahradě se nachází jedna z největších produkčních vinic v Praze – památkově chráněná vinice sv. Kláry. Můžete zde posedět na terasách s jedinečným výhledem nebo se zúčastnit některé ze specializovaných akcí. 12. srpna bude příležitost romantickým piknikem oslavit svátek Kláry, patronky místní vinice.

Naplánujte si výlet a přijeďte poznávat krásy Krkonoš!

koloRokytnice nad Jizerou rozšiřuje od 1. července provoz lanové dráhy Horní Domky a bikeparku Rock-it nice. Celý červenec a srpen bude lanovka i bikepark v provozu denně. Naplánujte si výlet a přijeďte do Rokytnice poznávat krásy západních Krkonoš!

Letní zahrádky a další výjimečné tipy na jídlo a kávu od místních v nejbližším okolí Václavského náměstí

grkaiserschmarrn nTo, co je pro Londýňany Trafalgar Square, Newyorčany Broadway nebo Pátá Avenue či pro Rusy Rudé náměstí, je pro Pražany, ale i všechny Čechy Václavské náměstí. Václavák je symbolem hlavního města i celé země už více než 200 let. Přirozené obchodní i zábavní centrum Prahy proslulo již na přelomu 19. a 20. století.

Svatba na zámku Dobříš: Prázdninová výstava představí historické i moderní šaty

foto 2.2530662Desítky svatebních obřadů se každoročně odehrají na zámku Dobříš, jehož prostory jsou pro romantický akt jako stvořené. Na svatební téma se ponese také prázdninová výstava v expozici zámku. V červenci a srpnu si návštěvníci prvního okruhu prohlédnou výstavu svatebních šatů a doplňků.

Strana 25 z 60