TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Vydejte se na romantické rande do skleníku Fata Morgana

download 9Ačkoliv je únor chladným měsícem, kdy příroda v našich zeměpisných šířkách ještě spí, v trojské botanické zahradě ho rozehřeje láska. Pozvěte svou drahou polovičku na romantické rande do skleníku Fata Morgana, originálně tu můžete oslavit i valentýnský večer. Přednáška naší kurátorky Kláry Lorencové představí rostliny lásky a jejich tradiční úlohu v milostném životě našich předků.

Trojská botanická zahrada slaví 50. narozeniny

staen soubor 20Fascinuje vás krása orchidejí? Pak si určitě nenechte ujít letošní 13. výstavu ve skleníku Fata Morgana, která se ponese v duchu oslavy krásy rostlinného těla. Představí se vám řada druhů orchidejí z tropických oblastí naší planety, kterou doplní originální květinová aranžmá z dílny jedné z nejlepších českých floristek současnosti Kláry Franc Vavříkové.

Jaro na zámku v Děčíně

ne-objeven tve pamtek gabriela koukalov zmek libochovice foto marketa novak nahledPřestože se brány děčínského zámku návštěvníkům nezavírají ani v zimě, hlavní sezona ho teprve čeká. Její předzvěstí je sezona jarní, která otevírá zámecké zahrady. Na jarní období Zámek Děčín připravil řadu akcí, některé jsou již tradiční osvědčené a některé úplně nové. Na neděli 10. března je připraven Dětský zámecký karneval, kde na děti čekají písničky, tanec, hry, soutěže a zábava celé tři hodiny

Série nočních dobrodružství na Stezce korunami stromů Krkonoše

ideriKromě trampů není mnoho lidí, kteří by mohli říci, že zažili zimní noční les. Přitom je právě noční les místo plné tajemna a specifického života, který stojí za to prozkoumat. Nejlépe po boku zkušeného průvodce, který vám během noční prohlídky Stezky korunami stromů v Krkonoších vše vysvětlí. Série šesti nočních prohlídek startuje ve středu 6. února s opakováním každý další týden. Prohlídka je vedená hravou formou a vhodná pro děti.

Prague Wine Week 2019 Týden vína v Praze

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975V týdnu od 28. ledna do 3. února 2019 se Praha stane dějištěm jedenáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2019. Během festivalu se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet menu snoubená s víny a degustace vín, tzv. „Wine & Food tandemy“.

České nebe v roce 2018: Rekordní prodeje, ale i zdražení průměrné letenky

baysČeský prodejce letenek zaznamenal v roce 2018 skokový růst, když prodal 691 tisíc letenek v hodnotě 6,3 miliardy korun. Oproti roku 2017 se jednalo téměř o dvojnásobek. Čeští cestující si v minulém roce oblíbili dálkové destinace a zvýšil se zájem o firemní cestování. Po sedmi letech ale rostla i průměrná cena letenky.

Splňte si svůj dětský sen: přijďte se projít džunglí, která nespí

21aaDříme ve vás srdce romantického dobrodruha? Vydejte se na odvážnou procházku nočním pralesem v doprovodu tajemných zvuků zvířat a omamné vůně exotických rostlin. Trojská botanická zahrada vás zve na speciální komentované prohlídky setmělého skleníku Fata Morgana.

Factory Tour 2018, pocta Andy Warholovi, vyvrcholí v Černé labuti

staen souborSára Saudková, MUSA, Milan Cais, Honza Homola, Pasta Oner – několik desítek českých a slovenských výtvarníků vzdalo hold jedné z nejvýraznějších osobností nejen výtvarného umění, ale celé kulturní historie minulého století. Putovní výstava Factory Tour 2018 – pocta Andy Warholovi završí svoji cestu po českých a moravských výstavních síních v pražské Art & Event Gallery Černá labuť. Bude zde k vidění od 4. prosince až do konce ledna.

Netradiční adventní tip: Sváteční prohlídky Pivovaru Velké Popovice

0mkngl72toe27cohui54n4beqqoyjthyZkuste si letos zpestřit sváteční čas adventu nevšedním zážitkem. Příjemnou alternativou k náměstím přeplněným stánky a návštěvníky jsou adventní prohlídky malebného Pivovaru Velké Popovice. V neděli 9. prosince si společně s maskotem pivovaru kozlem Oldou ozdobíte perníčky, zazpíváte vánoční koledy a na prohlídce si zasoutěžíte o drobné ceny. Prohlídky lze absolvovat v časech 11:00, 13:00, 14:00 a 15:00.

Strana 29 z 60