TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ukončení omezení vycestovat - informace k cestám do zahraničí v souvislosti se šířením koronaviru ve světě

os3V souvislosti s ukončením platnosti opatření omezujícího možnost vycestování z území ČR MZV i nadále doporučuje cestovat do zahraničí jen v naléhavých a nezbytných případech, a to zejména z důvodu rozsáhlých restriktivních opatření a omezení, která jsou v současné době aplikovávána většinou zemí, a dále s ohledem na výrazné komplikace v dopravě.

Veřejné prohlášení Asociace cestovních kanceláří České republiky k situaci v letecké dopravě 2020

tvb saalbach hinterglemm - top  tom bauseAsociace cestovních kanceláří ČR (ACK ČR) pozorně sleduje současné dění kolem skupiny Smartwings Group, která se, stejně jako mnohé další letecké společnosti ve světě, dostala bez vlastní viny do finančních potíží. Je známou skutečností, že společnost Smartwings posledních více než 20 let zajišťuje téměř výlučně leteckou přepravu pro většinu zákazníků cestovních kanceláří v České republice.

5 zajímavých tipů, kam aktuálně vyrazit na výlet po Čechách nejen s dětmi

loue-rumcajs-1Česká republika skýtá mnoho krásných míst, která stojí za to navštívit. O to větší zážitek je se na ně podívat z výšky. A že nevíte, co momentálně s dětmi podniknout? Namažte svačiny a vyrazte ukázat svým ratolestem, jaká místa je možné vidět ze známých a méně známých kopců či rozhleden. Pokud na takový výlet nemáte to správné, pohodlné či bezpečné auto, nezoufejte! 

Řešení mimořádných okolností v cestovním ruchu vzniklých v důsledku koronaviru

0erlitzen ski-alpin 3954Představenstvo Asociace cestovních kanceláří České republiky projednalo 27. února 2020 problematiku řešení mimořádných okolností v cestovním ruchu, vzniklých v důsledku vývoje situace v záležitosti koronaviru Covid19, v souladu s platnou českou legislativou a doporučilo českým cestovním kancelářím postupovat ve vzorových případech jak níže uvedeno.

Jižní Čechy loni zaznamenaly historicky nejvyšší návštěvnost

 

Jihočeský kraj loni zaznamenal rekordní, historicky nejvyšší návštěvnost hromadných ubytovacích zařízení (HUV). Vyplývá to z výsledků čerstvě zveřejněné analýzy návštěvnosti regionu zpracované Českým statistickým úřadem (ČSÚ). Jejím rozborem se už podrobně zabývá také Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR), která získaná data využije pro cílené směřování nové turistické nabídky na konkrétní návštěvnické skupiny.

Oslavy svatého Patrika v ČR rok od roku rostou. Slavit se bude několik dní

patrikOslavy irského svátku svatého Patrika, které si v posledních letech našly své místo také v České republice, se neustále zvětšují. Letos začnou průvodem v úterý 17. března a skončí hudebními koncerty v sobotu 21. března.  Můžeme těšit na několikadenní propojení české scény s irskými kulturními hodnotami a typickými formami umění. Hlavními ingrediencemi budou průvod centrem Prahy, živá i elektronická hudba, různorodá kulturní vystoupení, workshopy, ale také irská gastronomie. Slavit se nebude jenom v hlavním městě, ale i na mnoha místech v celé zemi.

Na prázdniny na hory. Skiareál ve Špindlu nabízí vynikající podmínky pro lyžování

tvb saalbach hinterglemm - top  tom bausePřestože zatím panuje mírná zima a pořádné sněhové nadílky jsme se zatím v Čechách nedočkali, řada horských středisek láká na kvalitní lyžování. Více než dvacet kilometrů zasněžených sjezdovek a výborné lyžařské podmínky nabízí třeba Skiareál Špindlerův Mlýn. S ohledem na blížící se pololetní a jarní prázdniny otevřelo středisko již devadesát procent svých tratí, zbývající hodlá zprovoznit v následujících dnech.

Trojská botanická zahrada zahájila svou 51. sezonu křtem nové knihy a kalendáře na rok 2020

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaJiž 50 let sídlí v Trojské kotlině botanická zahrada, kde se lze setkávat s rostlinnými poklady naší planety. Aktuálně prochází rozsáhlou proměnou, která přinese řadu novinek. V první polovině roku se otevře nově vybudovaný vstup do vinice sv. Kláry. Návštěvníky při procházce expozicemi doprovodí zcela nový informační systém, díky kterému budou moci zahradu lépe poznat a zjistit mnoho zajímavostí o pěstovaných rostlinách.

Jizerská 50 láká na odměnu přes půl milionu korun

kopie - pg smallPořádnou novinku čeká páteční program 53. ročníku ČEZ Jizerské 50. Nejedná se sice o žádný nový závod, ale o pořádné zatraktivnění již existujícího. Tradiční páteční sprint totiž nově láká účastníky na odměny převyšující částku 100 000 Kč pro vítěze.

Strana 20 z 60