TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Tip pro celou rodinu: Adventní komentované procházky historickým centrem Plzně a setkání s vánočním pošťákem

Tip pro celou rodinu: Adventní komentované procházky historickým centrem Plzně a setkání s vánočním pošťákem

plzen

Advent je časem plným příběhů. Vedle tradičních si můžete nechat vyprávět i takové, které jste možná ještě nikdy neslyšeli. Třeba příběhy plzeňských betlémů nebo pověry spojené se štědrovečerní večeří a dalšími událostmi z období adventu. Víte, proč bylo důležité mít na štědrovečerním stole co nejvíce chodů a při hodování nekýchnout?

Vydejte se během prosincových víkendů na komentované prohlídky vánoční Plzně a dozvíte se mnoho zajímavého… O adventních pátcích, sobotách a nedělích můžete společně s průvodcem ve stylovém kostýmu absolvovat prohlídku svátečně vyzdobeného historického centra Plzně zaměřenou na historii Vánoc, slavení adventu a tradiční zvyky.

V pátek a sobotu zábavnou a také poučnou procházku zakončíte adventní svačinkou a povídáním ve Schované kavárně. V ceně vstupenky je i horký nápoj a vánoční štola. V neděli adventní procházky zahrnují pouze komentovanou prohlídku bez občerstvení. Vánoční pošťák doručí dopisy Ježíškovi V adventním čase bude v mázhauzu plzeňské radnice po roce opět úřadovat vánoční pošták.

Na místě budou k zakoupení vánoční pohlednice, přáníčka do obálky i papírové betlémy. Na poště bude k dispozici speciální vánoční razítko, kterým bude možné opatřit nejen vánoční pozdravy, ale také dopisy určené přímo Ježíškovi. Děti je mohou zanechat v pošťákově vánoční schránce.

Vánoční pošta bude mít otevřeno od soboty 14. prosince do neděle 22. prosince, každý den od 10 do 16 hodin až do 22. prosince.

Komentovaná prohlídka historickým centrem Plzně zakončená občerstvením ve Schované kavárně: Pátek (6. 12., 13. 12., 20. 12.) v 16:30 Sobota (30. 11., 7. 12., 14. 12., 21. 12.) v 14:30 a 16:30 Vstupné: dospělí 180 Kč, zlevněné 100 Kč Komentovaná prohlídka bez občerstvení: Neděle (1. 12., 8. 12., 15. 12. a 22. 12) v 14:30 a 16:30 Vstupné: dospělí 130 Kč, zlevněné 70 Kč Vstupenky na adventní prohlídky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru nebo online na www.plzenskavstupenka.cz.

Sraz účastníků je vždy před infocentrem na náměstí Republiky 41 vedle radnice. Prohlídky jsou vhodné pro děti od 6 let. V předvánočním období doporučujeme v rámci návštěvy Plzně zavítat také na zdejší vánoční trh, který patří k nejkrásnějším a největším v České republice. Otevřeny jsou také památky, muzea a další turistické atrakce. Více na www.visiplzen.eu.