TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Cirkus a hudba pod širým nebem - již příští týden vypukne „lůzrovský“ Open Air festival na Vyšehradě

wrp 2014Vrcholná akrobacie, špičkoví muzikanti a k tomu nenapodobitelná atmosféra Amfiteátru na Vyšehradě – už příští pátek 17. května vypukne na pražském Vyšehradě první ročník Open Air festivalu, který pořádá známý novocirkusový soubor Losers Cirque Company.

Pohádková stezka v Orlických horách

chiapas slide3_cx_groupat_yachilanOrlické hory v okolí Deštné jsou i mimo zimní měsíce ideálním místem pro dovolenou. Krásná příroda, čistý vzduch a upravené cesty lákají na dobrodružné výpravy. Pro děti je zde připravena Kačenčina pohádková stezka, plná zážitků a milých setkání. Princezna Kačenka vás bude očekávat na osmnácti stanovištích, na kterých má pro malé turisty připravené zábavné úkoly. Délka celé stezky je 18 km, ale putování si můžete rozdělit na menší okruhy, které zvládnete třeba během několika dnů.

Zábavný den v Mirakulu

 kyi4yycdjbu3az56baqhhovjgffbfe2g3d9fhp0j4lom5rzwlleuqdxalmsy3blie-ccfcVíte, jak uhasit olej, když vám vzplane doma v kuchyni? Viděli jste někdy, jak fungují hydraulické nůžky, kterými hasiči zachraňují osoby zaklíněné v havarovaném autě? Zažili jste někdy snímání otisků prstů? Viděli jste někdy vězeňský autobus zevnitř? A měli byste chuť to všechno poznat?

České zastoupení na Pražském Quadriennale: mimozemšťané, spartakiáda i netradiční cestovní kancelář

0loucen 2016_mwecker__033Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, které proběhne od 6. do 16. června na pražském Výstavišti, nabídne expozice, projekty a performance ze 79 zemí. Výrazné zastoupení zde má i Česká republika. V rámci hlavní soutěžní části – Výstavy zemí a regionů – se na ostrově Štvanice představí koprodukční projekt CAMPQ, který přenese návštěvníky do mimozemského adaptačního tábora.

Unikátní představení otevře tajuplné podzemí historického domu v centru Prahy

staen soubor 2Denně projdou kolem Domu uměleckého průmyslu poblíž Národní třídy tisíce lidí. Kromě několika obchodů v přízemní části není veřejnosti dostupný. V květnu a červnu jej mají návštěvníci jedinečnou šanci poznat v rámci netradičního představení Divadla X10 Dům Uměleckého Poltergeista.

Pražské Quadriennale uvede performance narušující veřejný prostor

n -mzsi_mgoshcjnkchscjwxzidj1hlw_jvtrd-wrr_mlo1odnohrmbvqn9yybrrt-3a97kNetradiční symfonie, kterou svými pohyby vytvoří holubi za letu, obří ryby toulající se Prahou, geolokační zvuková procházka, zeď z tisíce cihel, tichý karnevalový průvod, novocirkusoví akrobati či falešné fronty. To je jen několik z mnoha projektů programových částí Formace a Site specific festival letošního ročníku Pražského Quadriennale.

Tip pro celou rodinu: Muzejní noc 2019 aneb Slavíme 60 let Pivovarského muzea v Plzni!

wellnessdarovanskydvur1Unikátní Pivovarské muzeum v Plzni patří k nejstarším svého druhu v Evropě. V květnu ve velkém stylu oslaví 60. narozeniny a vy se můžete přidat! Na první pohled nenápadný dům ve Veleslavínově ulici skrývá mnoho zajímavého – a právě oslava jubilea je tou správnou příležitostí pořádně jej prozkoumat.

Jarní akce na děčínském zámku

ne-objeven tve pamtek gabriela koukalov zmek libochovice foto marketa novak nahledDěčínskému zámku se pomalu, ale jistě podařilo obnovit svoji bývalou slávu. Už dávno to není neznámá památka na periferii republiky, využívaná pro armádní účely. Ale jako ve svých nejslavnějších dobách je opět centrem kulturního dění a obnovy kulturního dědictví. Návštěvu interiérů děčínského zámku lze spojit i s jednou z některých jarních akcí v zámeckých zahradách.

Park Mirakulum: Tajemství zrodu

 

Park Mirakulum ve středočeských Milovicích nabízí deset hektarů plných zábavy, kterou si sem každoročně přijíždějí užívat desetitisíce návštěvníků. Najdete tu největší lanové centrum v republice, Vodní svět, velké trampolíny a spoustu další menších i větších originálních herních prvků, které mnohdy popírají fyzikální zákony, ale také naučnou lesní stezku či políčka ukazující středoevropské zemědělské plodiny.

Strana 26 z 60