TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Tip na velikonoční výlet: První Velikonoční jarmark v pivovaru Velké Popovice

Tip na velikonoční výlet: První Velikonoční jarmark v pivovaru Velké Popovice

vel

Dlouhý velikonoční víkend láká k výletům. Co takhle spojit zábavu, poznání a tradice? V areálu legendárního pivovaru Velké Popovice se v sobotu 20. dubna od 11 do 16 hodin poprvé uskuteční Velikonoční jarmark – svěží jarní veselice s živou hudbou, tvořivými dílničkami pro děti, ukázkami řemesel a velkopopovickým Kozlem přímo od zdroje!

Celý den se ponese v duchu zvyklostí spojených s Velikonocemi, připraveno je také několik doprovodných aktivit. V pivovarském parku si můžete prohlédnout zvony, které budou následně umístěny v kostele Panny Marie Sněžné. Poprvé se rozezní 18. května v rámci Mše za všechny občany Velkých Popovic. Každou půl hodinu průvodci pozvou zájemce na oblíbenou prohlídku pivovaru s mimořádně rozšířenou degustací piv přímo ve sklepích. Během prohlídky se dozvíte mnoho zajímavého z minulosti i současnosti pivovaru, zjistíte, jak a z čeho se vaří poctivé velkopopovické pivo a sami si jej vyzkoušíte načepovat, uvidíte stáčírnu lahví a sudů, expozici pivních obalů a na závěr pozdravíte živého maskota pivovaru kozla Oldu.

Chcete-li si dopřát ještě intenzivnější výletní zážitek, vydejte se na Velikonoční jarmark do pivovaru Velké Popovice motoráčkem Kozel expres. Motorový vůz řady 810 v retro nátěru 80. let vyjíždí z pražského Hlavního nádraží každou sobotu od dubna až do konce září v 10:20 a na zpáteční cestu z Velkých Popovic do Prahy se vydává v 14:40. Doporučujeme zakoupit jízdenky předem – online na https://goout.net/cs/gastro/kozel-expres/ukibe/) nebo v pokladnách Českých drah. Doprodej pak probíhá přímo ve vlaku.