Svět

Svět

Kde nejlépe nasát vánoční atmosféru? 4 tipy na nejkrásnější zimní výlety do evropských metropolí

nfkmnsxw6cugm6yzq77rwduq1dxcnwuaypwewnrt5jdl3uav5qunxz swrtl3k0gzurzlnaAdvent se nezadržitelně blíží a spolu s ním i předvánoční shon, kvůli kterému často zapomínáme, jak krásné období Vánoce jsou. Každý by proto měl alespoň na jeden prosincový víkend vypnout, vzít do ruky hrneček s punčem nebo svařeným vínem, prozkoumat vánoční trhy a krásnou výzdobu a užít si tu správnou zimní pohodu.

Nesnášíte vedro? Zářijové Last Minute frčí! Vhodné jsou i pro seniory

snmek 285Poptávka po zářijových Last Minute zahraničních pobytech se oproti loňsku zvýšila o 10 procent, lidé vyrážejí hlavně do Řecka, Turecka či Egypta. Užijí si stále ještě teplé moře, méně davů i výhodné ceny. Zářijové dovolené jsou tak skvělé i pro seniory. Ti tvoří čím dál větší podíl klientů cestovních kanceláří, mají však své specifické potřeby.

Nenašli jste po příletu své zavazadlo? Nebojte se ozvat. Dostat můžete až 36 tisíc

therme laaZtracené zavazadlo je nepříjemná záležitost, která může zkazit třeba i celou dovolenou. Letecké společnosti sice dělají, co mohou, přesto se ale každý rok ztratí až 25 milionů kufrů. Může se stát, že tato situace potká při cestování i vás. Zeptali jsme se proto odborníka, jak postupovat, abyste zvýšili šanci shledat se s věcmi co nejdříve. A co dělat v krajním případě, když se zavazadlo nenajde.

České nebe v prvním pololetí 201

I letos roste mezi Čechy zájem o vyšší cestovní třídy a zvyšuje se průměrná cena letenky. Zelenou pak mají nevšední destinace.Na prodaných letenkách se z více než poloviny podílela firemní klientela a právě v tomto segmentu dochází každý rok k výraznému růstu.pr costabrava-13jul12

Čtvrtina Čechů nejezdí na dovolenou. Ti ostatní rádi mění místa i země

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kKaždý rok do oblíbeného kempu na Jadranu? Taková dovolená už Čechy neláká. Podle průzkumu se totiž na stejné místo vrací jen 15 % dovolenkářů. Máme však rádi pohodlí, a tak stále preferujeme zájezdy před cestováním na vlastní pěst.

Vydáváte se na cesty samy? Sedm tipů sólovým cestovatelkám na letošní léto

3w0kiiyoflehvsmeixcqxuk4pcemwxniu7xbyniyk7uw7vnm1ajfcmg0wn7twmqPokud jde o cestování, mileniálky boří zavedená pravidla a vydávají se letos v létě do světa na vlastní pěst. Na Instagramu již pod hashtagem #solotravel nasdílely více než 4,6 milionu příspěvků. Díky rozvoji technologií je nezávislé cestování snazší a ženy do svých vysněných destinací vyrážejí samy vybaveny chytrým telefonem a cestovními aplikacemi.

Letní dovolené 2019: Pětina Čechů vyrazí do Řecka, v závěsu je Turecko s Egyptem

nzqpbndg7w6fwy9wac2rkzv2jyawgvynnsyqgmhssgiijsp hkrccwg0a37twpeksmydljyI letos vyrazí nejvíce Čechů na letní dovolenou do Řecka. Podle statistik cestovní agentury Invia zamíří do této dlouhodobě nejoblíbenější destinace rovných 21 procent turistů. Druhé místo obsadilo se 13 procenty Turecko, které o pouhé půl procento předběhlo třetí Egypt.

Kam za nevšedním sportovním zážitkem? Tipem je Zanzibar, Španělsko i olympijské Japonsko

image002Canyoning, kitesurfing, skialpinismus nebo jachting. To jsou novodobé druhy sportů, které určitě stojí za to vyzkoušet. Kde jsou pro ně nejlepší podmínky? Za canyoningem je dobré vyrazit do Španělska, kitesurfing je zase hitem na Zanzibaru. Ke skialpinismu pak vyzývají evropské Alpy. Moderní jachting se těší velké popularitě ve vodách kolem japonských ostrovů.

Český pas je nejsilnější ze států Visegrádské skupiny, umožňuje bezvízový vstup už do 183 zemí svět

fujitsu panorama_prahyČeši si navíc polepšili více než všichni jejich sousedé z okolních států. Tuzemský pas je nejsilnější ze zemí Visegrádské čtyřky. Slováci a Maďaři mohou bez víz cestovat do 180 států, Poláci jen do 174.

Strana 13 z 35