TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Oslavy vítání čínského nového roku zemského psa – vítání jara

dresdenVe čtvrtek 15. února přivítají návštěvníci Obecního domu v Praze čínský nový rok Psa. Zájemce o čínskou historii a kulturu čeká třídenní akce, na které budou k vidění tradiční kulturní, hudební i taneční vystoupení, řemesla i gastronomie. Do Obecního domu se sjede na čtyřicet umělců z Číny, aby předvedli tradiční techniky a dovednosti. Akce začne 15. února ve 14 hodin. Oslavy potrvají do soboty 17. února 2018

Bangkok je v zimě nejpopulárnější destinací Čechů. Prodej letenek sem meziročně stoupá zhruba o 15 %, město láká na příznivé ceny

shop-6Bangkok je v zimě nejpopulárnější mimoevropskou destinací mnoha Čechů. Prodej letenek právě sem meziročně stoupá zhruba o 15 %, jak vyplývá z údajů portálu o cestování. Benátky Východu, jak se také hlavnímu městu Thajska říká, lákají návštěvníky nejen teplým počasím, ale i přijatelnými cenami, výborným jídlem a atraktivními kulturními památkami. Cena letenky v zimě začíná na 11 500 korunách.

Prodej zájezdů do exotických destinací je na vzestupu

bardenas 4704_carmen vilaPodle posledních průzkumů Asociace cestovních kanceláří České republiky je aktuální prodej zájezdů do vzdálenějších exotických zemí na vzestupu. I přes růst prodejů zájezdů za lyžováním, vzrostl v zimním období prodej zájezdů do zemí, které nabízí celoročně výborné a teplé počasí. Nárůst je v rozmezí 15 – 20 % procent.

Kam za exotikou

aasV době, kdy je v tuzemsku zima a nevlídno, láká exotický Karibik stále více Čechů (nejen) na teplo a pláže. Oproti jiným, často krásným, ale trochu jednotvárným destinacím, nabízí totiž tato oblast řadu rozdílných zemí, kultur i chutí. Během jediné dovolené můžete prožít romantiku na ostrově květin Martiniku, nasát jedinečnou atmosféru Havany a ze sedadla americké limuzíny z 50. let ochutnat místní rum i doutníky nebo posedět při západu slunce na Jamajce za tónů reggae.

Prodej lyžařských zájezdů stoupá

sptPo úspěšné letní sezoně hlásí cestovní kanceláře velký zájem i o pobyty na horách. Stále více lidí si už předem vybírá svou lyžařskou dovolenou, a tak není divu, že nabídka cestovních kanceláří a agentur je i pro toto období opravdu pestrá.

Kde nejlépe nasát vánoční atmosféru? 4 tipy na nejkrásnější zimní výlety do evropských metropolí

img 5891Advent se nezadržitelně blíží a spolu s ním i předvánoční shon, kvůli kterému často zapomínáme, jak krásné období Vánoce jsou. Každý by proto měl alespoň na jeden prosincový víkend vypnout, vzít do ruky hrneček s punčem nebo svařeným vínem, prozkoumat vánoční trhy a krásnou výzdobu a užít si tu správnou zimní pohodu. Pokud se chcete dostat do správné vánoční nálady a váháte, kam byste se měli vydat, cestovatelský portál  pro vás má 4 tipy na vánoční destinace, které vás svou atmosférou zaručeně pohltí.

Nefandíte podzimu? Objevte 5 tipů na přímořské destinace, kam doletíte za méně než 5 hodin

Vmadeira minulých dnech podzim udeřil ve své nejchladnější podobě a mnozí z nás vzpomínají na hřejivé chvíle strávené u moře. Ani v podzimních měsících se ale nemusíte slunné dovolené vzdávat. Máme pro vás několik tipů, jak se na vyhřátou pláž dostat již za méně než pět hodin letu. Podívejte se na nejatraktivnější destinace podzimu.

Termální lázně v okolních zemí jsou novým podzimním trendem karavanistů.

karVěděli jste, že oblíbenou podzimní aktivitou karavanistů je návštěva termálních lázní? Díky možnosti volného pohybu karavanem a stání prakticky kdekoliv, se s příchodem podzimu a zimy karavanisté přesouvají právě do lázní, kde si mohou vychutnat relaxační a přesto pro děti zábavnou dovolenou.

Prodeje First Minute vede Egypt, druhou nejžádanější destinací je Tunisko, překvapily také SAE a Turecko

dover20castle20in20kent20built20on20the20iconic20white20cliffs20Pokračuje tak trend z minulého týdne, kdy enormní zájem klientů způsobil krátkodobý kolaps rezervačního systému. „Už loňský rok byl v předprodejích na First Minute mimořádný a ten letošní ho ještě překonává. Prozatím registrujeme zhruba trojnásobný nárůst prodejů ve srovnání v minulým rokem," uvedla Lenka Pátek z cestovní kanceláře.

Strana 18 z 35