TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Jak strávit dovolenou aktivně? Vyzkoušejte surfování na nejlepších plážích světa

thajsko - exotika pre kazdehoSurfování patří mezi oblíbené sporty po celém světě. Své příznivce získává také v České republice. Mnozí z nich vyrážejí za tímto adrenalinovým zážitkem na nejlepší surfařská místa po celém světě. Mezi ty se řadí hlavně nekončící pláže Dominikánské republiky, které vybízejí nejen ke sportu. Za vlnami se však můžete vydat také na Srí Lanku, do Panamy i blíže. Skvělé podmínky nabízí třeba pobřeží Portugalska a Kanárských ostrovů.

Vitální dovolená na statku

6tflawwlrg3pa4u5nmp2phiz0cnbjgrfd5zl nvjwxnrjbpgisi1bijxxhuo_dahq4nck5uCítíte se po letošní zimě unavení, potřebujete si odpočinout a znovu v sobě nalézt tolik potřebnou energii do nadcházejícího jara? Toužíte alespoň na chvíli opustit každodenní pracovní shon a městský život? Přijeďte si zarelaxovat do úchvatné přírody Jižního Tyrolska a načerpejte zde nový elán a sílu do života. S příchodem jara se příroda probírá ze zimního spánku a vy můžete být u prvních rozkvětů jihotyrolské krajiny.

V Miami skončil první letošní světový pohár

lodV neděli 3. 2. skončil medailovými rozjížďkami v Miami na Floridě první letošní světový pohár olympijských lodních tříd. Na startu se stejně jako vloni objevily tři české lodě.

Cestovní kanceláře očekávají rekordní zimní sezonu

tvb saalbach hinterglemm - top  tom bauseSituace na českých a zahraničních horách se po přívalech sněhu pomalu uklidňuje. Lyžařské areály se navrátily k běžnému provozu a cestovní kanceláře hlásí posledních pár míst v jinak téměř vyprodaných Alpách.

V Brně ocenili nejlepší projekty v cestovním ruch

6l2vvffigwqyrzb9d1 kkwoojrrleajj36eaqxsjqrrrbpac9mwyz2jrpftu7ldneloVeletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byly příležitostí k předání ocenění vítězům 12. ročníků Velké ceny cestovního ruchu. S trofejemi z Brna odjíždějí autoři vydařených turistických produk-tů a elektronických projektů, zadavatelé kvalitních marketingových kampaní, tvůrci lázeňských a wellness balíčků, stejně jako představitelé oblíbených cestovních kanceláří. Po roční pauze byl opět vyhlášen i start-up roku v cestovním ruchu.

Cestovatelská příručka pro rok 2019: Jak naplánovat zahraniční cesty?

9q5ywjr9l31wdp4q-p8vfrhcgziu-jozn7qmet7m2tun7obou8h5vnuo dahmoncoqyv6cwCestování se stalo v uplynulých letech jednou z nejoblíbenějších aktivit, jak trávit volný čas. V letošním roce bude tento trend nejspíš pokračovat. Vypadá to, že leteckou dopravu letos opět využije rekordní počet Čechů. Pokud se i vy chystáte letět do zahraničí, přečtěte si cestovatelskou příručku pro rok 2019.

Průměrný Čech na dovolené? Řecko a Egypt letecky na 8 dní, do čtyřhvězdy

9z 6qzgČechy nejvíce láká vyrazit na dovolenou do Řecka či do Egypta, jednu z těchto destinací si pro dovolenou vybralo vloni 38 % z nich. Podle statistik cestovní agentury Invia si rádi připlatí za čtyřhvězdičkové hotely s all inclusive a za komfortní cestování letadlem. Nejčastěji odjíždí na 8 dní. Největším trhákem loňského roku byla podle agentury sobota 7. července, kdy bylo na zakoupené dovolené za hranicemi na 43 000 českých turistů. Cenovým rekordmanem se stala skupinová dovolená za 11 milionů korun.

Nejdražší letenka z Prahy v roce 2018?

isla saonaCestujících, kteří upřednostní leteckou dopravu před ostatními dopravními prostředky, každý rok přibývá. Zatímco většina Čechů stále hledá co možná nejvýhodnější letenku, našli se letos i tací, kteří neváhali zaplatit statisíce korun. Na své cestě si tak mohli dopřát soukromí a nevídaného luxusu.

Cestování v roce 2019? Pofrčí Srí Lanka i egyptská Taba

image002Rok 2018 cestování přál. Zájem českých turistů o poznávání nových zemí opět rostl v desítkách procent, stejně jako v letech předešlých. Co nás čeká v příštím roce? Jaké destinace budou patřit mezi nejžhavější novinky? Hitem budou exotické dovolené například na Srí Lance nebo v Panamě. Nové lokality ale lze objevovat i v rámci tradičně populárních zemí. Příkladem může být egyptská Taba.

Strana 14 z 35