TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Vánoce v zahraničí jsou stále oblíbenější, lidem nevadí si připlatit

0111asPalma místo vánočního stromku, písek jako náhrada sněhu. Stále více Čechů tráví vánoční svátky v exotických zemích. Největší zájem o vánoční pobyty očekávají cestovní kanceláře během listopadu. Cestovní agentura Invia spustila prodej vánočních zájezdů v říjnu, dosud jich prodala přes 1000. Mezi nejoblíbenější destinace patří Egypt, Spojené arabské emiráty (SAE) z horských krajin vede Rakousko a Itálie.

Kde se naladit na Vánoce? Zkuste adventní trhy bez davů

trhcS koncem listopadu se na náměstí po roce vracejí vánoční trhy, které se stávají stále oblíbenějším cestovatelským cílem. O tom vypovídají i rostoucí prodeje adventních zájezdů. Nejvíce Čechů míří do Drážďan či Vídně, kde mají vánoční trhy velkou tradici, první se tu konaly už v roce 1294. Své kouzlo má ale i Paříž či Krakov.

Podzim a cestování? Bezkonkurenčně nejlepší čas na nákupy v New Yorku

peacock-restaurant-1Podzim je v plném proudu a s ním i specifická cestovatelská sezóna. Pokud si říkáte, že vás v podzimních měsících nikdo nedostane z tepla domova, možná byste si neměli být tolik jistí. Jedná se totiž o bezkonkurenčně nejlepší roční období na nákupy v zahraničí. Lákavý není jen dobrý pocit z předčasně nakoupených vánočních dárků, ale i cena letenek do vybraných metropolí. Zelenou má již tradičně New York, kde si přijde na své snad úplně každý.

Podzimní čtení: 7 nejkrásnějších knihoven, kde můžete v klidu snít

knihNa knihovnách je něco magického... Tiché chrámy poznání, kde může člověk ztratit pojem o čase, studovat, meditovat nebo jen relaxovat a snít v klidném prostředí. Kromě toho jsou však některé knihovny samy o sobě architektonickými skvosty a zaslouží si místo v každém cestovatelském itineráři během návštěvy některé z evropských metropolí.

Válečné konflikty, které změnily svět

bojDruhá světová válka je nejvíce zničujícím globálním válečným konfliktem v dějinách lidstva. Věděli jste, že počet jejích obětí je odhadován až na 60 milionů? Letos je to právě 74 let, kdy byly na japonská přístavní města Hirošima a Nagasaki svrženy atomové puma Little Boy a plutoniová bomba Fat Man.

Jak zvýšit šanci na pracovním trhu? Češi se vydávají zdokonalovat cizí jazyky za oceán

0mkngl72toe27cohui54n4beqqoyjthyPro získání a udržení si perspektivního zaměstnání je v dnešní době nezbytné disponovat výbornými znalostmi anglického jazyka. Zatímco se generace dnešních náctiletých učí anglicky od prvního stupně základní školy, dospělí mají co dělat, aby si vystačili s vědomostmi nabitými z příležitostných doučování. Existuje přitom možnost, jak zdokonalit angličtinu a jiné jazyky během pár měsíců.

Epidemie horečky dengue ve Střední Americe a na jihu Mexika

4pthavzxtuofivljd9llsjpimh37erfeuuwclgipcmflxp9gpophkm64dwse6qc8Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje, že od počátku července 2019 se v kontinentální části Hondurasu začala šířit epidemie horečky dengue. Ta se v posledních týdnech rozšířila nejenom v Hondurasu, ale i v Mexiku, Nicaragui a Salvadoru. Salvador dosud registruje přes 10 obětí, nejvíce na západě země a v La Libertad.

Turecko: Aktuální doporučení pro cesty

 0turecMinisterstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje, že při cestách do příhraničních oblastí Turecka se Sýrií je potřeba dbát zvýšené opatrnosti a zvážit zbytnost cest do oblasti vzhledem k zahájené turecké vojenské ofenzívě na severu Sýrie.

Češi v pokročilém věku mají čím dál větší zájem o jazykové kurzy v zahraničí

 looking towards the 12th green of burnham  berrow one of the championship links in the atlantic links trailVětšina lidí si stále myslí, že jazykové pobyty v zahraničí jsou určené především pro děti a studenty. Podle společnosti Study.cz však v posledních letech roste poptávka ze strany lidí, kterým je více než padesát let. Jak takové kurzy probíhají a jak se liší motivace účastníků v porovnání s mladší generací?

Strana 12 z 35