TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Poprvé s dětmi na lyže. Kolik zaplatíte?

owg ceick4tld650wd7mfogdqlpmjsmbnba_m-njrzg4moq8s1rkzvlhnov-bub3o_lmayuNa zimní dovolenou se stále častěji vydávají rodiny s dětmi. Ty tvoří dle údajů cestovní agentury Invia zhruba pětinu z celkového počtu osob, které na hory vyrazí. S jakými náklady musejí rodiče začínajících sjezdových lyžařů počítat a co všechno dítě, které se sportem začíná, potřebuje?

Češi mají letos na Vánoce v hledáčku nejčastěji Paříž. Mnozí ale chtějí letět za teplem

335x170sLetenkový portál zveřejnil žebříček nejoblíbenějších destinací na období mezi 20. prosincem a 2. lednem. Nejvíce Čechů letos na Vánoce poletí do Paříže. Druhou nejvyhledávanější destinací je Londýn. Již tradičně ale těmto zemím šlape na paty Dubaj, která se v žebříčku prodejů umístila na třetím místě.

Trend pro léto 2019 – 4* all inclusive v Řecku, rodinný pokoj, nákup na first minute.

2. pevero hole9_costa smeralda_sardiniaJaký bude nejčastěji obsazovaný hotel v létě 2019? Odpověď na tuto otázku může nastínit situaci, která bude panovat v období last minute, tedy které z hotelů budou hůře dostupné. Prozatímní výsledky prodejů ukazují, že nejvíce »těsno« bude pravděpodobně v Řecku.

Až 11 % soukromých letadel v Evropě může být v roce 2020 uzemněno kvůli absenci ADS-B OUT

letadlo-ilustraceCelkem 219 kusů z celkového počtu soukromých letadel může do půlky příštího roku mít vystavenou stopku k provozu. Společnost Colibri Aircraft, která se specializuje na marketing, prodej a nákup soukromých letadel, varuje před ekonomickými vlivy vyplývajícími z nového nařízení. Odhaduje se, že v současnosti je aktivních celkem 1944 soukromých letadel.

10 bezpečných tipů, kam za exotikou v zimě a na podzim

argentina perito morenoAustrálie, Nový Zéland, Keňa, Jordánsko, ale třeba také překvapivě Kolumbie - to jsou tipy na letošní podzimní a zimní exotickou dovolenou.

Törggelen výlet: za kaštany

1. golf nazionale romeTörgellen, to je vlastně páté roční období Jižního Tyrolska, regionu na severu Itálie. Jedny z nejlepších italských vín a nejchutnější jablka v Evropě jsou sklizena, ze stromů padají kaštany a ty jsou hlavním aktérem slavností Törggelen, které právě začínají. Törggelen je vlastně velká oslava podzimu, kdy se ochutnávají výsledky vinobraní a plody sklizně místních sedláků.

Letenky nakupují několik měsíců předem a velký vliv na ně mají fotky z cest na sociálních sítích. Takoví jsou cestovatelé v ČR

 3w0kiiyoflehvsmeixcqxuk4pcemwxniu7xbyniyk7uw7vnm1ajfcmg0wn7twmqČeští zákazníci nakupují letenky s předstihem. Během září nakoupilo letenky na následující rok o 28 % více zákazníků, než v loňském roce. Vyplývá to ze statistik letecké společnosti. Lidé tak reagují na marketingové kampaně, které se spouští čím dál dříve. Významným nástrojem komunikačních kampaní jsou sociální sítě.

Nejnavštěvovanějším městem zůstává Bangkok, Praha 26. v pořadí

xd3tieclpc0vt4r5mg6drz9qi6rvmety0j6e ao_axlokmfrjaoab2u4bwlxrpsotfchgjoNejvíce navštěvovaným městem světa zůstal v aktuálním žebříčku Global Destination Cities Index sestaveném společností Mastercard thajský Bangkok, v němž strávilo během roku alespoň jednu noc 20,1 milionu turistů. Na dalších místech skončily Londýn s 19,8 milionu a Paříž s 17,4 milionu návštěvníků. Praha byla na 26. místě s 6,6 milionu osob. Žebříček zahrnuje 162 oblíbených turistických destinací.

Hurikán Florence ovlivňuje lety do USA

st pauls bayK východnímu pobřeží USA se blíží ničivý hurikán Florence. Stav pohotovosti byl vyhlášen ve státech Severní a Jižní Karolína, Georgie, Virginie, Maryland a Washington DC. Kromě 1,7 miliónu obyvatel, které americké úřady nařídily evakuovat, zasáhne hurikán i všechny cestující, kteří mají v tomto období koupené letenky do postižených oblastí.

Strana 15 z 35