TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Jaký je život v nejbohatším státě světa? Zaleťte do Kataru a přesvědčte se na vlastní oči

moroccotb-19jul16Zajímá vás, jak se žije v nejbohatším státě na zemi? Prozkoumejte Katar, který se stává oblíbenou tranzitní zemí i cílem exotické dovolené. Jeho hlavní město Dauhá totiž stojí za to vidět, i když máte namířeno dále na východ. 

Novinky z Malty: Vítězství v soutěži InstallAward

 gozoMaltská centrála cestovního ruchu na Maltě blahopřeje Cittadele  v hlavním městě Victorie  na Gozu k vítězství v prestižní  soutěži InstallAwards ,  která se  konala v Londýně minulý měsíc. Soutěž InstallAwards  hodnotí výsledky v oblasti audiovizuálního průmyslu po celém světě s  důrazem na nejlepší projekty zahájené v předchozích 12 měsících. 

Nová turistická daň v Malajsii

4tuwnfyeflfgxmklfpphjqsljconhxmyif y4ttr_m1argr5tdaVelvyslanectví Malajsie se sídlem v České republice informovalo dne 30. června 2017 ACK ČR, že od 1. července 2017 zavádí Malajsie novou daň tzv. Tourism Tax (Ttx). Tato daň se bude vybírat od všech turistů, včetně místních obyvatel, pokud cestují, a její výše bude rozlišena podle kvality ubytovací kapacity.

Dominikánská republika: Pět tipů na dovolenou s dětmi

domiBlíží se čas letních prázdnin a vy ještě nevíte, kam letos na dovolenou? Pouvažujte o exotické Punta Caně v Dominikánské republice. Zdejší hotelové resorty jsou celosvětově proslulé vysokou kvalitou a špičkovou úrovní služeb. Vaše děti zabaví profesionální animátoři a vy tak budete mít čas i sami pro sebe. Na výlet se vydejte třeba za piráty na ostrov Saona, nebo za delfíny na Dolphin Island.

Do USA za přírodou? Rozhodně! V letním období vás americké národní parky nadchnou

parkPrázdniny se blíží a s nimi i příjemné počasí, které nás láká k odpočinku. Ceny letenek do nejrůznějších koutů světa neustále klesají a tak je obtížné z tolika možností vybírat. Nechte se ohromit některým z národních parků USA. Na začátku léta ukazují svou vlídnější tvář a předvádějí se v plné kráse. Navíc si výborně odpočinete od pracovního vytížení. Na čerstvém vzduchu se dokonale zregenerujete a poznáte zcela odlišnou přírodu. Národních parků je ve Spojených státech rovných padesát devět. My teď ale pro vás máme čtyři, které stojí za to.

Na chorvatskou pláž i se čtyřnohým kamarádem!

2Chorvatsko, stále oblíbená destinace českých turistů, láká svou výhodnou dojezdovou vzdáleností, kdy za pár hodin dorazíte ke krásnému moři, kam s vámi proto může i čtyřnohý kamarád. Smí ale na všechny pláže? Ve spolupráci s Chorvatským turistickým sdružením Asociace cestovních kanceláří ČR připravila krátký informační přehled pláží, kde můžete trávit vaší dovolenou i s psím doprovodem.

Lough Erne Resort: Brána do severozápadního Irska

6eee9cef32f7f18cecc8f9db6a2c7e09 xlNechte se přenést do země skřítků, duhy a zeleně a vyrazte si zahrát golf na mistrovských hřištích, kde je skoro celý rok krásně "zeleně". Překrásná krajina, živá tradice, vstřícní lidé – takové je Irsko a jeho půvabné pobřeží. Jeden tisíc mil impozantních útesů, přírodních krás, starodávných zvyků a irského životního stylu.

Kam vyrazit s dětmi za exotikou

1 bangkokSvět je velký. Kdo ho objeví dříve, uvidí nejvíce. Ukažte dětem svět. Jednou vám to vrátí. Tady je několik tipů na zajímavé a bezpečné destinace, kde to bude bavit celou rodinu.

Začněte své dobrodružství v jihovýchodní Asii v Kambodži

phnompenhKambodža se pro Čechy stává jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací z oblasti jihovýchodní Asie. Kambodža, známá pro svou bohatou kulturu a vynikající pouliční jídlo, přináší cestovatelům nezapomenutelné zážitky díky své oslňující krajině, specifické gastronomii a dech beroucím historickým památkám.

Strana 19 z 35