TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Dovolenou Češi plánují i rok dopředu. Stanovený rozpočet ale většina z nich nedodrží

plazKdyž jde o dovolenou, Češi nejsou příliš spontánní. Zahraniční cestu obvykle plánují několik měsíců předem a často využívají i pomoci cestovní kanceláře. I přes důkladné plánování dovolené mnohdy nechávají na poslední chvíli například sjednání cestovního pojištění a při odjezdu doma zůstávají věci jako je opalovací krém nebo klobouk.

Chystáte si z dovolené přivést suvenýr? Na tyhle předměty radši zapomeňte a vyhnete se pokutám

bardenas 4704_carmen vilaCestování se v posledních letech stalo jednou z nejoblíbenějších aktivit, jak trávit volný čas. Čím dál víc Čechů vyráží do zahraničí čerpat energii a poznávat krásy neznámých zemí. Letní dovolené bývají pro mnoho cestovatelů nejkrásnějším obdobím v roce, a aby na něj dlouho vzpomínali, vozí si na památku z cílové destinace suvenýry. Někdy se však převoz neobejde bez vysoké pokuty při celních kontrolách.

Moře už „nefrčí“, chystá se k němu jen čtvrtina Čechů

0image002Doby, kdy naším největším přáním byla dovolená u moře, jsou dávno pryč. Jak ukázaly výsledky průzkumu NMS Market Research pro Raiffeisen stavební spořitelnu, letos si povalováním na pláži zpříjemní léto pouze 28 % Čechů. Většina dotázaných bude trávit letní měsíce v tuzemsku.

Nový cestovní pas do 24 hodin? Není problém. Cestující si ale výrazně připlatí

xd3tieclpc0vt4r5mg6drz9qi6rvmety0j6e ao_axlokmfrjaoab2u4bwlxrpsotfchgjoOd července se zkrátí lhůta pro expresní vydání cestovních pasů o jeden den. V současné době lze obdržet pas nejrychleji do 6 pracovních dní, od začátku letních prázdnin to bude již jen 5 dní. Stát cestujícím také nově umožní za příplatek obdržet pas do pouhých 24 hodin od zažádání. Standardní doba pro vyhotovení pasu zůstává stejná a to 30 dnů.

New York v modrém

niwhmm4op9w5xwgruo1fv-ccy3ifyvbhbjwvi-pjdbahj96n1 kfba3gf6qz7ko2fpgvwoiNa oslavu uvedení nové kampaně "Believe In Dreams" dává značka Tiffany městu New York dávku modré energie a představuje Tiffany Blue®coffee carts, vozíky, které od 1. května zdarma podávají kávu a croissanty kolemjdoucím. Taxíky vymění typickou žlutou barvu za legendární tyrkysový odstín, a skateboardisté a BMX jezdci budou předvádět své freestylové umění.

Nejexotičtější lidé světa

Je mnoho míst na světě, kde se zastavil čas. Lidé žijí tradičním způsobem života v sepjetí s přírodou, bez aut i mobilů. Čtěte, kam se vypravit za nejdrsnější exotikou, do doby kamenné. A možná zde narazíte i na kanibaly.

Analýza dovolených na léto 2018: 60 % Čechů si dopřává all inclusive, více utrácejí i za ubytování

baysHlavní vlna prodeje výhodných First Minute dovolených je u konce. O nákup dovolené s předstihem přitom měli Češi letos enormní zájem, dle údajů cestovní agentury Invia vzrostla poptávka ve srovnání s loňským rokem o více než 70 %. Typickým rysem letošních dovolených je zaměření turistů na kvalitnější služby. Čeští turisté se nebojí investovat do vícehvězdičkových hotelů ani letecké dopravy, 60 % z cestovatelů si zakoupilo zájezd s all inclusive službami.

Svátek Hanami již brzy pohltí Japonsko. 3 důvody, proč byste si ho neměli nechat ujít

fsZatímco u nás to vypadá, že je jaro ještě daleko, obyvatelé Japonska již netrpělivě vyhlížejí první rozkvetlé kvítky. Na přelomu března a dubna totiž oslavují největší událost roku – Hanami, což v překladu znamená „obdivování květu sakur“. V období, kdy mají začít stromy kvést, roste mezi Japonci napětí a nedočkavost.

Dubaj - ráj všech shopaholiků

dduuDubaj představuje jednu z největších světových nákupních destinací, a to díky jejím špičkovým nákupním centrům, ale i tradičním bazarům – čtvrtím s trhy. Nákupní nadšenci si mohou v Dubaji užívat, ať už jsou na služební cestě, dovolené, nebo využívají mezipřistání při cestě.

Strana 17 z 35