TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Začněte své dobrodružství v jihovýchodní Asii v Kambodži

phnompenhKambodža se pro Čechy stává jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací z oblasti jihovýchodní Asie. Kambodža, známá pro svou bohatou kulturu a vynikající pouliční jídlo, přináší cestovatelům nezapomenutelné zážitky díky své oslňující krajině, specifické gastronomii a dech beroucím historickým památkám.

Na slony, do džungle i Legolandu… Nebojte se exotické dovolené s dětmi

zanzibar plazSvět je velký. Kdo ho objeví dříve, uvidí nejvíce. Ukažte dětem svět. Jednou vám to vrátí. Tady je několik tipů na zajímavé a bezpečné destinace, kde to bude bavit celou rodinu.

Na kola v Jižním Tyrolsku

montigglersee 2Už jste si naplánovali letní dovolenou? Krajina Jižního Tyrol-ska/Südtirol na severu Itálie uprostřed vrcholků Dolomit, jabloňo-vých sadů, širokých údolí a vinic nabízí mnoho možností: vyrazit je zde možné za cyklistikou a pěší turistikou, jakož i koupáním v horských jezerech. K tomu si připočítejte vynikající jihotyrolská vína a vyhlášenou kuchyni.

Zámek Loučeň oslaví 10. narozeniny od otevření svých prostor a zahrad veřejnosti

zmeck jdelnaZámek Loučeň se stal od doby svého otevření pro veřejnost jednou z nejnavštěvovanějších památek Čech a Moravy. Zpřístupněn byl po celkové rekonstrukci 7. 7. 2007. Letos v létě uplyne přesně deset let. Pro narozeninovou sezonu vybral zámecký tým ty akce, které měly největší úspěch u návštěvníků, jako přehlídku historických vozů Concours d´elegance, středověkou slavnost Návrat do dětství Karla IV., připomínku dob reálného socialismu Retroslavnosti, a oblíbené gurmánské slavnosti Cukrové, Svatohubertské nebo Svatomartinské posvícení.

Chyťte správnou vlnu v Austrálii!

surfovani v_australiiAustrálie je rozmanitým kontinentem vyznačujícím se mnoha geografickými specifiky a přírodními unikáty přes řadu endemických druhů zvířat i rostlin až po Velký bariérový útes. Ani v jednom případě nelze Austrálii upřít jejího jedinečného ducha a nezaměnitelnou energii. Existuje způsob, jak si obojího užít aktivitou pro tuto zemi nejpříznačnější. Surfováním.

Turecko: Konání referenda

hotel eftaliaMZV ČR upozorňuje, že v souvislosti s blížícím se konáním referenda o ústavní reformě dne 16. 4. 2017 jsou v rámci kampaní politických stran na území Turecka očekávány veřejné akce - shromáždění, výměny názorů ap. MZV připomíná všem českým občanů, kteří se na území Turecka zdržují nebo se budou zdržovat, aby nadále dbali zvýšené opatrnosti a vyhýbali se místům, kde dochází ke koncentraci většího počtu osob (ať už v uzavřených nebo otevřených lokalitách).

Cestovatelským hitem zimy je Florida, nyní dostupnější než kdy dřív

sync03Uvažujete, že se ještě letos v zimě podíváte někam za teplem, než se k nám do Čech vrátí trochu vlídnější počasí, a ještě jste se nerozhodli kam? V kurzu je teď Florida. A možná vás překvapí relativně příznivá cena letenek, která v posledních letech klesá. Destinace, jež byla dříve především cílem známých celebrit, už tedy není vůbec finančně nedostupná.

Čeští musheři se z MS v Kanadě vracejí jako vicemistři světa!

tiskova konference_01Necelé 2 týdny bojovali čeští závodníci v kanadském Haliburton Forest bok po boku na Mistrovství světa federace IFSS on-snow. Nyní se sportovci se svými psy vrátili úspěšně domů. Česká reprezentace, tvořená Michalem Ženíškem, Michaelou Srchovou, Jiřím Mencákem a jejich 7 čtyřnohými svěřenci, dokázala obstát v tvrdé konkurenci zejména severských zemí a zpět do České republiky dovezla 3 medaile z individuálních závodů a vybojovala pozici vicemistrů ve štafetě národů.

USA: Omezení ve Washingtonu D.C. v souvislosti s inaugurací prezidenta

eric saint chaffray vyrab moel pro trumpovu sochu 2Ve dnech 18. – 23. ledna 2017 budou uzavřeny některé komunikace v centru Washingtonu D.C. a v širší oblasti budou uplatňována zpřísněná bezpečností opatření.

Strana 20 z 35