TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Podzimní festivalová sezona bude v Plzni ve znamení piva

Podzimní festivalová sezona bude v Plzni ve znamení piva

loucen 2016_mwecker__033

Oslavy piva k Plzni prostě patří, stejně jako pěna k dobře načepovanému pivu. S příchodem podzimu Plzeň tradičně ožívá pivními festivaly, kde ochutnáte nejen proslulý ležák, ale také neobvyklé pivní speciály. Ať už se rozhodnete ochutnat cokoliv, určitě vás to nezklame! Tak na zdraví a dej Bůh štěstí!

 Slunce ve skle (20. – 21. září)

Festival minipivovarů na nádvoří pivovaru Purkmistr přiláká na selskou náves v plzeňských Černicích několik desítek minipivovarů především z Čech. Degustovat tu můžete pivo ve skle po 0,1 ml. Pokud budete mít žízeň, samozřejmě si tu dopřejete i velké. K poslechu zahraje v pátek kapela Anakonda Benda, v sobotu The Dixie Hot Licks, Hibaj, The Shower a Turbo Revival. · Více informací najdete na www.slunceveskle.cz

Pilsner Fest (5. října)

V říjnu se bude po celé Plzni tradičně připíjet na pivo, které zná celý svět. Centrum města a nádvoří pivovaru zaplní známé kapely a během popíjení oblíbeného ležáku budete moci obdivovat umění pivovarských bednářů nebo se dokonce účastnit školy čepování. Více informací najdete na www.pilsnerfest.cz · Náš tip: Výlet do Plzně za pivem můžete okořenit koupelí v pivních lázních v pivovaru Purkmistr. · Pivní výzva! Troufněte si na naši pivní výzvu a navštivte všechny minipivovary v Plzni za jeden den.