Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Hvězda v Broumovských stěnách

Hvězda je výletní místo na hřebeni Broumovských stěn v nadmořské výšce 674 metrů. Na hřebeni naleznete turistickou chatu Hvězda a malou kapli. Turistická chata Hvězda pochází z let 1854 – 1856.  Je postavena v zajímavém švýcarském slohu. Z ochozu chaty se Vám naskytne překrásný rozhled.

Bystřická zastavení - od přehrady ke strašidlům

Bystřicko je atraktivní oblastí, která byla donedávna trochu neprávem opomíjena. Přitahuje zříceninami středověkých hradů, rozhlednami a stavbami sakrální i lidové architektury. Děti potěší zábavní parky přírodního zaměření. Tématem číslo jedna je však na Bystřicku voda.

Zámecký areál Ctěnice opět otevřen

Téměř po ročním uzavření areál zámku Ctěnice znovu ožívá. Od 1. 7. 2012 bude Muzeum hlavního města Prahy, které převzalo areál do správy, začalo využívat malebné prostory zámku a celého areálu k prezentaci svých bohatých sbírkových fondů. Prostor areálu přímo vybízí k prezentaci řemesel a tradiční lidové kultury.

Poznejte Orlické hory při geocachingové hře „Zakleté Říčky“

Věrní návštěvníci Orlických hor i ti, kteří do regionu míří poprvé, mají novou možnost, jak poznat krásy zdejší jedinečné přírody. Až do konce podzimu mohou vyzkoušet geocachingovou hru pod magickým názvem „Zakleté Říčky“ a spojit tak příjemné s užitečným – dobrodružné hledání a vycházky v přírodě.  

Vydejte se po stopách skřítků permoníků

Nedaleko Brna se rozprostírá oblast s bohatou, téměř 250 let starou hornickou historií. Už samotný název – mikroregion Kahan – potvrzuje, že důlní činnost výrazně ovlivnila život zdejších obyvatel. Kahan je totiž v původním slova smyslu starý typ lampy s otevřeným plamenem používaný právě v dolech. Návštěvníci se mohou vydat po stopách permoníků a objevit hornickou tradici i zajímavé památky v kraji.

Strana 99 z 107