Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

České PivoPění na hradě Točník

První festival české šikovnosti a umu vypukne 25. srpna 2012! V sobotu 25. srpna se na hradě Točník uskuteční první ročník Českého PivoPění. Jak již název napovídá, rozhodně nepůjde o jeden z mnoha letních festivalů, které každý rok zaplaví nejrůznější města a městečka napříč celou Českou republikou.

Tip na výlet: Od Brd k Vltavě

Nový Knín: Královské horní městoje postavené na březích zlatonosné říčky Kocáby neboli Hadí řeky, v současnosti má více než 1700 obyvatel. Nachází se 10 km od centra regionu Dobříše. Při návštěvě tohoto městečka by se neměla vynechat budova tzv.Mincovny z 15. století, kde dnes sídlí Muzeum zlata.

Pozvánka: Čejkovické bylinkové slavnosti

Čejkovice u Hodonína, 2. září 2012. Již tradičně, první zářijovou neděli v 11:00, zahájí společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána, na kopci nad historickými Templářskými sklepy Čejkovické bylinkové slavnosti otevřením své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení.

Křivoklátsko a Rakovnicko. Historie s vůní chmele.

Křivoklátsko a Rakovnicko je regionem plným energie. Nabídka turistických cílů a tras je tak široká, že návštěvník při jejich zkoumání nebude vědět, kam se vydat dřív. Celou oblast křižuje tisíc kilometrů tras pro pěší, cyklisty i jezdce na koních. Výletníci mohou splout Berounku na lodi nebo se projet historickým vlakem a navštívit muzeum železnice.

Stezka korunami stromů Lipno

stavba 1Unikátní projekt Stezka korunami stromů, který vzniká u jihočeského Lipna, bude slavnostně otevřen v pátek 20. července 2012. „Práce pokračují dle harmonogramu a návštěvníci se mohou těšit nejen na jedinečný zážitek, kdy se podívají na šumavský les z ptačí perspektivy, ale také na vyhlídkovou věž nebo nejdelší suchý tobogán v České republice,“ říká Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů.

Trutnovem na elektrokole

Trutnov a jeho okolí nabízí výborné trasy nejen pro cyklistiku, a to jak silniční, tak horskou, ale také pro tzv. elektrokola. Právě v horkých letních dnech je optimální užít si pohodovou, nenáročnou vyjížďku na elektrokole v krásném prostředí.

Letní pozvánka na Hrad Litoměřice

Čas prázdnin a dovolených stále více lidí využívá k výletům za krásami České republiky. Jedno z nejstarších a nejkrásnějších českých měst leží na soutoku řek Labe a Ohře, v malebné oblasti Českého Středohoří. Litoměřice. Nepřehlédnutelnou dominantou městské památkové rezervace je královský hrad, který po komplexní rekonstrukci v roce 2011 slouží jako moderní kulturní a kongresové centrum.

Posázaví – kraj, který si zamilujete

Tomuto kraji dala jméno jedna z nejhezčích českých řek – Sázava. Romantická, malebná, klidná, ale také drsná a nebezpečná. Líně se vlní rovinami, poklidně se kroutí údolími, spěchá zalesněnými i skalnatými kaňony, valí se peřejemi. Nikoho, kdo ji pozná, nenechá lhostejným. Děti, dospělí, aktivní sportovci, turisté, rybáři, náhodní návštěvníci.

Lipno čeká rekordní počet letních akcí

Pokud zavítáte na dovolenou k „jihočeskému moři“, nudit se zde určitě nebudete. Cyklistické závody pro děti,  Letní Letná nebo Lipno Sport Fest. To je jen krátký výčet toho, co tady můžete kromě letních radovánek u vody nebo na cyklostezkách zažít.

Strana 56 z 60