Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Tip na výlet: Lázně Karlova Studánka

Karlova Studánka je vynikající výchozí místo pro 6 upravených a značených pěších tras v okolí nejvyšší hory Moravy - Pradědu. Nejznámější z nich je „Bílá Opava“, dále pak „Velká kotlina“, „Se skřítkem okolím Pradědu“, „S koprníčkem Keprnickými horami“, „Údolím Lapků z Drakova“ a „Světem horských luk“. Všechny pěší trasy jsou rovněž naučné.

Tip na výlet: lázně Bohdaneč

hlavn vstup do lznNedostatek slunce a zkracující se dny, podzimní nečas, chladno a sychravo. To všechno bude mít v nejbližších měsících vliv nejen na naši psychiku, ale i na náš imunitní systém.

7 nejlepších podzimních výletů a výstav

Nevíte, kam na výlet? Vyberte si z několika tipů, kam vyrazit za barevnou přírodou, unikátními výstavy a akcema, na kterých se bude bavit celá rodina!

Tip na výlet: vyrazte do Telče

Trojúhelník památek UNESCO na Vysočině: V České republice je v současnosti dvanáct památek zapsaných na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO tři z nich leží na Vysočině. Tvoří pomyslný trojúhelník, vzdálenost mezi nimi je přibližně 40 km a tak je lze pohodlně všechny navštívit během jediného víkendu. A nejen to – do dvou hodin cesty autem je dosažitelných i ostatních devět.

ZA PAMÁTKAMI UNESCO NA VYSOČINĚ

Mezi památky zapsané v Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO patří v Kraji Vysočina historické jádro města Telče spolu s renesančním zámkem, poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou a unikátně zachovalá židovská čtvrť spolu s románsko-gotickou bazilikou sv. Prokopa v Třebíči.

Strana 98 z 107