Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Orlické hory: elixír krásy a zdraví

ivan nehera_novyzamek_kostelec_no-569x433Nedotčené Orlické hory a Podorlicko jsou elixírem krásy a zdraví. Vypravte se za nimi a nechte se inspirovat originální módou Orlických hor nebo silnými životními příběhy dam zdejších šlechtických rodů a významných osobností. Vezměte s sebou děti, muže, zkrátka celou rodinu.

Letní tipy na výlety

1njwwdmecoh88tq5jhttf zvo5qun 2vm2p34d1jcwr5kxbr-h7wtduip9lbfmvefcbx6uoKrálovéhradecký kraj je rozmanitý a nabízí turistům nespočet přírodních i historických památek. Nejznámější oblastí jsou asi Krkonoše, oblíbená je ZOO se safari ve Dvoře Králové nad Labem. Nachází se zde však mnoho dalších pozoruhodností, které stojí za zhlédnutí.

Pozvánka: TRIATLONOVÝ ZÁVOD CTP DOKSY RACE 2014

doksy race ilustracni foto 05Developer komerčních nemovitostí, společnost CTP, zve na triatlonový závod CTP Doksy Race 2014. Zúčastnit se mohou muži i ženy, na které čeká 1,9 km plavání, 90 km jízdy na kole a 21 km běhu. Závodit mohou jak jednotlivci, tak i štafety o 2 až 7 závodnících.

Léto plné atrakcí ve Špindlerově Mlýně

kopie - pg smallNejoblíbenější české horské středisko nabízí svým návštěvníkům již tradičně celou řadu příjemných letních a podzimních atrakcí. O prázdninách se zde koná populární pohádkový den se strašidly s názvem Mlynářovy toulky, v září se hosté mohou těšit na vyhlášenou Drakiádu a v říjnu „letní“ sezónu ukončí Medové slavnosti.

Klášter Zlatá Koruna znovu ožije festivalem mladých divadelníků

romeo a julieUž podruhé se do Zlaté Koruny nedaleko Českého Krumlova vrací divadlo studentů DAMU a dalších mladých umělců. V klášterní zahradě budou v průběhu celého července k vidění komedie, které tvůrci připravili.

Objevte tajemství Kačenčiny pohádkové říše, pěšky či na kole

zricenina hradu_litice_zdroj_foto_archiv_destinacni_spolecnost_orlicke_hory_a_podorlickoNěžná krása Orlických hor a jejich romantická zákoutí lákají stále více turistů. Kdo holduje aktivnímu odpočinku, tomu přijde mírný profil tohoto pohoří a nespočet historických památek vojenského původu vhod. Na vše dohlíží bytosti z místních pohádek a pověstí.

Orlické hory a Podorlicko jako stvořené pro letní toulání

p1300844Orlické hory a Podorlicko jsou krajem malebným, nedobitým, tichým, krásným a odpočinkovým. Jestliže se jedná o přívlastky blízké vaší duši a představa o létě tráveném touláním se uprostřed přírody vás vyloženě láká, na nic nečekejte, sbalte batohy a opusťte svá betonová bydliště. Naše dnešní povídání nás zavede především do podhůří Orlických hor, které v následujících měsících připravilo mnohé zajímavé pro své návštěvníky.

Falkensteiner Hotel Maria Prag slaví 10. narozeniny

aaaaer-533x354Kulaté jubileum oslavili spolu s početnými hosty také Karel Gott, nejznámější český zpěvák a "zlatý hlas" z Prahy a rakouský velvyslanec v České republice Dr. Ferdinand Trauttmansdorff spolu s majitelem firmy Erichem Falkensteinerem, Claudií Beermann, předsedkyní finančního výboru společnosti FMTG a ředitelem hotelu Claudio Sturmem.

Výstava stanů a vybavení do přírody - 3 měsíce rad odborníků zdarma

web20120520oase image000441 b out13Potřebujete si dokoupit outdoorové zboží? Zajděte si na Prodejní výstavu stanů a vybavení do přírody, která probíhá neuvěřitelné tři měsíce od 31. 5. do 10. 8. 2014. Není nad to si věci vyzkoušet a poradit se s nezávislými odborníky, kteří na ploše 10 000 m² (!) prezentují celkem 80 outdoorových značek. Největší středoevropskou akci svého druhu hostí Výstaviště v pražských Letňanech.

Strana 51 z 60