TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Tip na výlet: Resort Darovanský dvůr - Kongres & Golf hotel

golfdarovanskydvur1Hotel se nachází v přírodním parku uprostřed golfového hřiště, nabízí designové wellness centrum - vitální svět s překrásnou mozaikovou výzdobou v antickém stylu. Resort nabízí krásné okolí, pohodu, klid, golfové hřiště, vyjížďky na koních a mnoho dalších aktivit.

Vyjádření Asociace českých cestovních kanceláří a agentur k aktuálnímu doporučení MZV k cestám do Egypta

Cestovní kanceláře pozastavily organizování fakultativních výletů z preventivních důvodů.

Letní sezóna na Lipně bude unikátní

img 0761Zcela unikátní bude letošní letní sezóna v Lipně nad Vltavou. Oficiálně a slavnostně začne tuto sobotu 18. května v kempu Lipno Modřín a již tradičně bude spojena s populárním závodem dračích lodí Lipno Dragon Boat Race 2013.

Na Soláni budou 28. června opět soutěžit sekáči trávy

Již počtrnácté ožije vrchol hory Soláň nad Velkými Karlovicemi slavností Sečení lúk. Uskuteční se v pátek 28. června a nabídne soutěž sekáčů i folklórní vystoupení.

Bike Adventure 2013 - MTB závod dvojic na Dolní Moravě

Nejpopulárnější domácí orientační závod dvojic na horském kole BIKE ADVENTURE se v roce 2013 přesune do terénů na Moravě. Závod se bude konat uprostřed července, o víkendu 20.-21. července v nádherných terénech Králického Sněžníku a Jeseníků s centrem v moderním relax & sport resortu Dolní Morava, který pro rok 2013 současně spolupořadatelem a partnerem závodu.

České aerolinie rozšířily flotilu o první dálkový Airbus A330-300

První dálkový Airbus A330-300 se dnes stal součástí letadlového parku Českých aerolinií. Ponese symbolickou imatrikulaci OK-YBA připomínající Iljušin IL-62, historicky první dálkový letoun ve službách společnosti. Letoun bude od června nasazován zejména na novou pravidelnou linku Českých aerolinií do Soulu, dále na lety do Almaty, Moskvy a Tel Avivu. Společnost v budoucnosti plánuje doplnění flotily o další stroje Airbus A330.

Otevřete cyklistickou sezónu májovým KrKOLOnošením

Novou tradici pravidelných cyklistických výletů pod vedením zkušených průvodců zahájí letos 8. května Krkonoše Regioncard a sportmall.cz. Májového KrKOLOnošení, které otevírá cyklistickou sezónu a nabídne účastníkům dvě trasy podle stupně obtížnosti, se mohou zúčastnit příznivci cyklistiky všech věkových kategorií i výkonnostních úrovní. Startuje se v 11.30 hodin ve Vrchlabí.  

Za historií a poznáním Orlických hor

Orlické hory – to není pouze krásná horská příroda a sport. Návštěvníci mohou poznat i kus zdejší historie. Do itineráře by si měli zařadit alespoň ta nejzajímavější místa – zámek Potštejn, nově zrekonstruovaný zámek Kostelec nad Orlicí, Tvrz Orlice či Muzeum Řemesel v Letohradě. Ať už plánujete rodinný výlet či vyjížďku na kolech, tyto destinace vás nezklamou. A potěší i děti.

Orlické hory – jarní agroturistika

Jaro je v Orlických horách jedinečné a přímo vybízí k návštěvě. Tající sníh naplní řeky a potoky, sluníčko vytáhne první cyklisty a bruslaře. Místní statky a ekofarmy zahajují plný provoz a konají se oslavy příchodu jara. Pokud to vše doplníte návštěvou zdejších řemeslných muzeí a dílen, můžete si vedle originálních suvenýrů odvézt také neotřelý zážitek – poznání autentického života našich předků, místních a života v přírodě.

Strana 53 z 60