Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Zámek Loučeň: Cesta časem

zamek loucen hra na baroko a svatek matekZámek Loučeň patří mezi ty památky, které v rámci nově zpřístupněných objektů dosahují relativně vysokých čísel návštěvnosti a jsou již pevně ukotvené na turistické mapě České republiky.

Rodinný výlet na Lipno a Stezku korunami stromů Lipno

028 038 120812

Jaro a teplé dny přišly letos opravdu dříve. „I na Lipně je již vše připravené pro nadcházející letní sezónu. Stezku korunami stromů by neměly vynechat zejména rodiny s dětmi, které si procházku opravdu užívají.

Unikátní jeskyně a 4D kino

mineralia jeskyn 1367 nahledMineralia, největší výstava a obchod s minerály ve střední Evropě, začátkem dubna zpřístupnila pozoruhodnou tajuplnou jeskyni, kde je věrně simulováno autentické přírodní prostředí.

Českokrumlovské slavnosti spojil krasohled

svatovaclavske slavnostiČtyři největší akce, které každoročně pořádá město Český Krumlov, získaly nově jednotnou grafiku. Propojí je motiv krasohledu, jehož střípky se budou na plakátech, letácích a v dalších tiskovinách obměňovat podle ročních období a programu.

Kamenec ovládne světová špička skibobistů včetně kokosů na sněhu z Brazílie!

imgp3926Finále světového poháru v jízdě na skibobech se uskuteční již příští týden ve skiareálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou, který je i domovskou scénou největších českých legend skibobu bratrů Hlaváčových a Aleny Housové. Všichni příznivci jízdy na třech lyžích jsou zváni od 13. do 16. března, aby nejen fandili, ale vyzkoušeli si i skibob na vlastní „lyžařskou kůži“.

Krumlovský masopust: baroko i zabijačka od pana Kadrnožky

20130212 masopust zus 6696Nádhera i bizarnost baroka je inspirací pro karnevalový průvod ulicemi Českého Krumlova, jímž v úterý 4. března vyvrcholí oslava masopustu v Českém Krumlově. Začne už v sobotu 1. března v pivovarské zahradě lidovou zábavou a zabijačkovou hostinou ve vyhřívaném stanu. Úterní průvod masek, které s velkou dávkou fantazie vytvářejí děti v Základní umělecké škole, dodá této tradici už poosmé lesk benátského karnevalu.

RunCzech zve hvězdy k maratonskému narozeninovému dortu

prahamaraton2013Dvacet let letos oslaví Volkswagen Maraton Praha. Ale i další závody RunCzech běžecké ligy 2014 chystají zajímavé zážitky. „Bude to speciální rok,“ těší se Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru. Počet závodů zůstává stejný jako loni – sedm. Zvyšuje se však celková kapacita závodního pole o jedenáct tisíc míst.

Kam vyrazit v Praze za burčákem? Na Vysočanském vinobraní u Bobové dráhy vás čeká víno, šermíři, divadlo, zpěv a mnoho dalšího.

O víkendu 27. – 29. září se na vinici Máchalka u Bobové dráhy chystá další ročník Vysočanského vinobraní a Svatováclavské pouti. Atmosféru svátku vína si zde vychutnáte v krásné lokalitě bývalých vinic “Na nebeských horách“ s neokoukaným výhledem na Prahu.

Soutěž o nejlepší valašský frgál

Pekařky a pekaři mohou letos již podvanácté poměřit svůj um v Soutěži o nejlepší valašský frgál. Ta patří každoročně k vrcholům Karlovského gastrofestivalu, který se letos koná od 4. do 6. října ve valašských Velkých Karlovicích. Samotná soutěž se uskuteční v neděli 6. října od 12 hodin u Spa hotelu Lanterna.

Strana 52 z 60