Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko České PivoPění na hradě Točník

České PivoPění na hradě Točník

hrad tocnik4První festival české šikovnosti a umu vypukne 25. srpna 2012! V sobotu 25. srpna se na hradě Točník uskuteční první ročník Českého PivoPění. Jak již název napovídá, rozhodně nepůjde o jeden z mnoha letních festivalů, které každý rok zaplaví nejrůznější města a městečka napříč celou Českou republikou.

„Naší ambicí je uspořádat netradiční přehlídku českého klasického divadla a hudby, doplněnou prezentací ryze českých výrobců a jiných malých českých firem, jejichž šikovnost, um a odvaha má často pramalou šanci uspět v konkurenci velkých globálních korporací a řetězců. Právě jim chceme akcí nejvíce pomoci,“ říká Petr Čermák, organizátor festivalu České PivoPění.

Program na hradě Točník bude poslední srpnovou sobotu vskutku nabitý. Jeho zlatým hřebem se bezpochyby stane neoficiální předpremiéra písní z nového rodinného pohádkového muzikálu Kapka medu pro Verunku, jehož premiéra se chystá na září v divadle Hybernia v Praze.

S novými muzikálovými písněmi se představí Martina Pártlová, Petr Kutheil, Gabriela Urbánková či imitátor Petr Jablonský. To však není zdaleka všechno, co je pro rodiče s dětmi připraveno: během dne se představí řada divadelních souborů s repertoárem pohádek pro děti i dospělé, k vidění bude Myš a Maš – hudebně-zábavný pořad plný soutěží, písniček a tancování pro děti, či vystoupení klaunů, šermířů a filmových kaskadérů.

O zábavu pro dospělé se postarají české hudební kapely, věnující se své vlastní původní tvorbě: TAM Rock, Dekolt, Petr Čermák - Brnk&Frnk či Irish Dew s Václavem Veselým. Vystoupí také taneční skupina T.I.K Jilemnice.

Po celý den bude pro návštěvníky připravena ochutnávka originálních českých piv a vín z produkce moravských vinných sklepů. Mezi domácími pivovary se představí řada malých pivovarů, o to však zajímavějších producentů, např. pivovar Buštěhrad – Taschengerg, Sousedský pivovar Bašta, Soukromý domácí pivovar Berounský medvěd, plzeňský pivovar Purkmistr, pivovar UStočesů z Rokycan a pivovar Matuška Broumy.

Pokud příjdete na první České PivoPění, pomůžete ještě navíc dobré věci. O občerstvení se zde totiž mimo jiné postará chráněná dílna PZP Merlin, která zaměstnává postižené z kraje Vysočina. Veškeré pochoutky, jež budou na místě k dostání pocházejí z poctivých a českých surovin, vypěstovaných na domácích farmách a polích. Takže, neváhejte a přijďte podpořit šikovné české umělce i malé české a kvalitní výrobce, kteří si zaslouží vaši pozornost.

PROGRAM

 

11 - 22 hod. ochutnávka originálních českých piv z produkce malých pivovarů, vína a pálenky a "...vše dobré co je české".

 

Prezentace pivních speciálů:

pivovar Buštěhrad - Taschenberg, Sousedský pivovar Bašta,  Soukromý domácí pivovar Berounský medvěd, pivovar Matuška Broumy, plzeňský pivovar Purkmistr a pivovar  U Stočesů z Rokycan.

V nabídce pamatujeme také na tzv. Radlery - pivo s ovocnou chutí a velmi nízkým obsahem alkoholu.

V sekci nealko uvítáme starou známou českou malinovku a take třeba novinku - chmelovou malinovku z pivovaru U Stočesů z Rokycan. Pamatujeme I na řidiče!

 

Prezentace vína a pálenek:

Sklepy Jarošek - Mutěnice

 

Gastro:

PZP Merlin, chráněná dílna, Hlinsko v Čechách - výroba Český bramborák, langoše, čevabčiči, české lívance, české suroviny od českých výrobců, staročeská výroba

(vše bez konzervantů a bez E), zaměstnává postižené z kraje Vysočina.

Potraviny Vysočina - jatka a maso z vlastního chovu, speciality na grilu, celé prase na rožni

 

účinkující:

pro děti:

MYŠ A MAŠ - hudebně-zábavný pořad plný soutěží, písniček a tancování pro děti

 

české divadlo:

O princezně Anežce - ARTUS BELLATOR

- filmoví kaskadéři v akci, šermířské, klauniády, pyrotechnické efekty

nový český muzikál:

KAPKA MEDU pro Verunku - vystoupí umělci z nového rodinného pohádkového muzikálu - Martina Pártlová, Petr Kutheil, František Pytloun, Gabriela Urbánková, Petr Jablonský, Michal John a Braňo Polák. Uslyšíte exluzivní ukázky z muzikálu i sólová vystoupení. Premiéra bude v září v div. Hybernia v Praze

 

český humor: Petr Jablonský,  Michal John

 

český výrazový tanec: taneční skupina T.I.K. Jilemnice

 

české kapely: TAM rock, Petr Čermák - Brnk@Frnk">Brnk@Frnk>, Dekolt, Irish Dew s Vaškem Veselým -  všechno autorská  česká hudba

atrakce: el. býk - soutěž o ceny, projížďka na koních, lukostřelba, kartářka Nagy

 

heroldi PivoPění: Milan Slepička, Alexandr Král

 

Vstupenky jsou slosovatelné - prodej: hrad Točník        vstupné: 150,- Kč/osobu,   zlevněné: 80,- Kč

hrad tocnik4