Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Orlické hory – jarní agroturistika

Jaro je v Orlických horách jedinečné a přímo vybízí k návštěvě. Tající sníh naplní řeky a potoky, sluníčko vytáhne první cyklisty a bruslaře. Místní statky a ekofarmy zahajují plný provoz a konají se oslavy příchodu jara. Pokud to vše doplníte návštěvou zdejších řemeslných muzeí a dílen, můžete si vedle originálních suvenýrů odvézt také neotřelý zážitek – poznání autentického života našich předků, místních a života v přírodě.

Český pohár muzikantů a osobností: Skiareál Kamenec zažije nájezd celebrit

herlikovice11V sobotu 2. března se ve skiareálu Kamenec v Jablonci nad Jizerou pojede finálový závod druhého ročníku  unikátní hudební sněhové show Český pohár muzikantů a osobností. Pro všechny vyznavače jízdy na lyžích pořádá tento zábavný seriál závodů společnost Snowhill, která provozuje celkem šest areálů po celé České republice. Interaktivita, soutěživost, adrenalin, to vše pocítíte o nadcházejícím víkendu, kdy si známí hudebníci, herci a zajímavé osobnosti změří síly se svými fanoušky ve speciální slalomové trati s profesionálním startovním zařízením.

Novinky z Orlických hor

Destinace Orlické hory a Podorlicko přichází na letošní veletrhy cestovního ruchu s novinkou v podobě slevové karty na široké spektrum služeb a také s novým moderním portálem www.mojeorlickehory.cz . Historicky poprvé  nabízí takto komplexní a sjednocenou nabídku. Oboje by mělo návštěvníkům přinést servis, na který jsou zvyklí z těch nejvyspělejších destinací.

Herlíkovice hostí první závod Českého poháru osobností showbyznysu

 V sobotu 19. února se ve skiareálu Herlíkovice uskuteční první závod druhého ročníku unikátní hudební sněhové show Český pohár muzikantů a osobností. Pro milovníky lyžování tento zábavný seriál závodů připravily skiareály Snowhill.

Snowhill – novinky ze skiareálů

Herlíkovice, Šachty, Kamenec, Kozinec, Kašperské Hory a Mariánské Lázně – šest areálů pod taktovkou společnosti Snowhill – lídra mezi provozovateli lyžařských středisek. Kvalita, komplexnost, tradice, dostupnost – to vše vám i letos nabízí Snowhill. Na sjezdovkách, snowparcích a tratích nalezne zábavu opravdu celá rodina - tatínek sjezdař, maminka běžkyně na lyžích a syn teenager stylově na snowboardu. A ti nejmenší se mezitím naučí první krůčky na lyžích v úžasných dětských parcích.

Devítihodinová silvestrovská show na Staroměstském náměstí

1445585_293534_strom_4

Pražané opět mohou přijít přivítat nový rok do centra Prahy. Na Staroměstském náměstí je čeká tradiční zábava pro děti i dospělé, která potrvá více než devět hodin. Bezpečnost po dobu oslav budou zajišťovat všechny složky záchranného systému. Oslavy konce roku začnou již v půl třetí odpoledne dětským Silvestrem.

SkiPark Velká Chuchle

Na tiskové konferenci v hotelu Kempinski Hybernská Prague, byla ohlášena příprava druhé sezóny pražského zimního sportovního projektu SkiPark Velká Chuchle, který všem obyvatelům Prahy a jejího okolí zdarma nabídne možnost běžeckého rekreačního a tréninkového lyžování přímo v hlavním městě.

Čtvrtina Čechů vyráží na prodloužené víkendy do zahraničí

amirimport-2010-03-26-180251-2e8f00de-38f9-11df-84e4-001a64a218ce 200 200Prodloužené víkendy využívá každý čtvrtý Čech k návštěvě některé ze zahraničních destinací. Nejčastěji se jedná o Německo, Rakousko nebo Itálii. Cestujeme hlavně za nákupy, poznáním evropských měst a turistikou v přírodě. Anketa ovšem zároveň ukázala, že tři z deseti Čechů se neplánují na cestu pojistit, případně váhají. Mezi turisty, jejichž cílem je především nakupování, je to dokonce 60 %!

Tip na výlet: Lázně Karlova Studánka

Karlova Studánka je vynikající výchozí místo pro 6 upravených a značených pěších tras v okolí nejvyšší hory Moravy - Pradědu. Nejznámější z nich je „Bílá Opava“, dále pak „Velká kotlina“, „Se skřítkem okolím Pradědu“, „S koprníčkem Keprnickými horami“, „Údolím Lapků z Drakova“ a „Světem horských luk“. Všechny pěší trasy jsou rovněž naučné.

Strana 54 z 60