TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Pilsner Fest 2019: Oslavte 177. narozeniny ležáku Pilsner Urquell speciálními prohlídkami pivovaru, pivem, jídlem a živou muzikou!

Pilsner Fest 2019: Oslavte 177. narozeniny ležáku Pilsner Urquell speciálními prohlídkami pivovaru, pivem, jídlem a živou muzikou!

nikonjamie1

K podzimu v Plzni neodmyslitelně patří Pilsner Fest konaný na počest uvaření první várky legendárního ležáku Pilsner Urquell. Letos se v sobotu 5. října bude připíjet na počest 177. výročí této historické události. A rozhodně je co slavit! Vždyť ležák Pilsner Urquell dal vzniknout pivu plzeňského typu a inspiroval tak více než dvě třetiny všech světových piv dodnes označovaných jako Pils, Pilsner, Pilsener.

Oslavy se budou konat jak přímo v pivovaru Plzeňský Prazdroj, tak i na náměstí Republiky a rozhodně se těšte na výtečné pivo, jídlo a bohatý doprovodný program.

Mezi gratulanty na hudebních scénách v Plzeňském Prazdroji a na náměstí letos bude Thom Artway, Michal Hrůza, Petr Bende, kapely Iné Kafé, Mydy Rabycad, Lake Malawi a mnozí další. Všechny koncerty v rámci Pilsner Festu 2019 jsou přístupné zdarma. V 18:42 tradičně všichni milovníci lahodného zlatavého moku pozvednou půllitry či plechovky s „Plzní“ a připijí si na dalších nejméně 177 let. Poprvé budou v rámci Pilsner Festu vedle vlajkového ležáku Pilsner Urquell k ochutnání také vyhlášená lokální piva z několika minipivovarů.

Zvídaví návštěvníci mohou zamířit na speciální prohlídky Pilsner Fest v pivovaru Plzeňský Prazdroj, kde zjistí, jak to všechno začalo. Vydají se po stopách Spalkova projektu, nahlédnou do Vodárenské věže, která patří k ikonám Plzeňského Prazdroje i západočeské metropole. Další zastávkou bude elektrocentrála a bednárna s názornou ukázkou stavění tzv. kukny od samotných bednářů Plzeňského Prazdroje. Prohlídka vyvrcholí ochutnávkou nefiltrovaného a nepasterizovaného piva načepovaného přímo z dubového ležáckého sudu v historických sklepích.

Speciální prohlídky Pilsner Fest se budou konat každých 15 minut od 10:00 do 20:00 hodin. Vstupenky (cena 150 Kč/osoba) doporučujeme zakoupit předem online na https://prazdroj.colosseum.eu/prazdroj/list