Svět

Svět

Indie – aktuální varování k cestám

jv indie palmyMZV doporučuje zvýšenou obezřetnost při cestách do Indie, neboť dle některých zdrojů by v nejbližší době mohlo dojít k útoku proti západním a turistickým cílům, zvláště v jihozápadní části Indie.

SRÍ LANKA: Ostrov, který stále čeká na své „objevení“

tunJak vypráví legenda, právě na Srí Lance našli po vyhnání z Ráje Adam a Eva svůj domov. Že se jedná o ráj na druhou, vás Srí Lanka jistě přesvědčí hned na první pohled, dotek i nádech. Toto království majestátních slonů, hravých opic a prvotřídního čaje láká svými tajemstvími, vůní kadidla i jedněmi z nejkrásnějších pláží na světě.

Kuba jednou z nejvyhledávanějších exotických destinací, jen vloni ji navštívilo 9 tis. českých turistů

 kuba plaz 1Zájem o dovolenou na Kubě dlouhodobě vzrůstá, a to i přes zvyšující se ceny ubytování. Turisté chtějí zažít Kubu ještě starou, izolovanou od západního světa, jako dosud, než se úplně otevře americkému trhu a bude zavalena americkým zbožím a typické automobily z 50. let budou nahrazeny moderními vozy značky Toyota a Chrysler.

Objevte tajemné vraky Indického oceánu

mauriciusIndický oceán je učiněným rájem pro potápěče! Pyšní se více než 300 ostrůvky a řadou překrásných korálových útesů. Mnoho ponorů pod jeho křišťálovou hladinu patří k těm nekrásnějším na světě – mezi nimi například potápění u Mauricia, Bali nebo seychelského souostroví. Indický oceán je třetím největším na světě a díky své poloze v tropickém a subtropickém páse nabízí perfektní podmínky pro potápění téměř po celý rok.

Turistika na Kubě po smrti Castra

kuba plaz 1Fidel Castro, symbol Kuby odešel. Jak se nyní tato země změní a jaký to bude mít dopad na turistiku? Kromě oficiální státního pohřbu a státního smutku se na Kubě neočekávají významné změny. Ještě nějakou dobu potrvá, než se Kubánci rozhýbou. Raúl Castro, i když není tak silný jako jeho bratr, stále drží opratě kubánského socialismu v rukou.

Indie: Zhoršená bezpečnostní situace ve státě Jammu a Kashmir

 85brvqm6zkukflydco7lvm4vzqw9u1gtsyn7rtwdmle4fs00gv-rzlop2vdhvasiMinisterstvo zahraničních věcí informuje cestovatele o zhoršené bezpečnostní situaci v indickém státě Jammu a Kashmir (Džammú a Kašmír).

Česká námořní rallye – Mistrovství ČR v námořním jachtingu

pn16133551Mistrem republiky v námořním jachtingu se stal tým RODOP vedený Martinem Kulíkem, s Lukášem Neumannem za kormidlem. Stříbro bere Morgan Sailing Team a bronz loňský vítěz Hyveco.

Dominikánská republika láká po celý rok

kuba plaz 1Dominikánská republika zaznamenala v prvním pololetí letošního roku významný meziroční nárůst počtu turistů. Od ledna do srpna zavítalo do země 4 562 254 návštěvníků, což je o 7,24 procent více než v loňském roce. Rekordní zájem byl zaznamenán také u českých turistů, kterých přijelo o 9,24 procent více. Poptávka po Dominikánské republice se tak postupně zvyšuje nejen v zimě, ale i v průběhu letních dovolených.

Thajsko, Vietnam, Kuba – tři zajímavé země, do kterých se nemusíte bát cestovat

kuba plaz 1Tradiční dovolenková místa se mění a mnoho lidí si klade otázku, zda je bezpečné vyrážet na daleké cesty. Tady jsou tipy na tři zajímavé země, kde jsou turisté vítáni a budou se cítit bezpečně. Thajsko, Vietnam, Kuba – to jsou země, kde čas plyne trochu pomaleji, lidé si život užívají, nadšeně vítají každého turistu. Všechny jsou nádherné a stačí první nádech v Bangkoku, Hanoji či Havaně, abyste pochopili, že jste si dovolenou vybrali správně. S nadsázkou se dá říci, že nejnebezpečnější na jejich návštěvě je to, že se nebudete chtít vrátit domů.

Strana 21 z 35