Svět

Svět

Do indického Orient Expresu nastoupíte poprvé i z Česka

deluxe-cabin-3Vydejte se na nezapomenutelnou jízdu královským vlakem po Indii. Přezdívá se mu „palác na kolejích" a symbolicky odkazuje na slavnou kariéru věhlasného Orient Expresu. Navštívíte atraktivní památky, z nichž mnohé patří do seznamu UNESCO, i krásné národní parky se vzácnými zvířaty. Jak vlastně takové cestování vypadá a co můžete od vlaku očekávat?

Na léto 2015 se zdvojnásobil zájem o dovolenou v Egyptě, Češi míří i do Albánie

baysAktuální poptávce po first minute zájezdech na léto 2015 vévodí Řecko, které tvoří 28 % z celkového prodeje pobytů u cestovní agentura Invia. Druhou nejoblíbenější destinací je Turecko s 12,5% podílem na prodeji a třetí příčku zaujímá Chorvatsko, kam míří 11 % Čechů.

Tunisko zpívá a tančí

xd3tieclpc0vt4r5mg6drz9qi6rvmety0j6e ao axlokmfrjaoab2u4bwlxrpsotfchgjo10.ročník festivalu « Jazz v Kartágu » se uskuteční od 3. až do 19.dubna 2015.

Za přírodními krásami Malajsie a kulturní rozmanitostí Indonésie

nirwana bali indonesia 2Chcete si dopřát exotickou dovolenou, ale nemůžete se rozhodnout, která destinace by pro vás byla ta pravá? Vydejte se po stopách jednoho z nejoblíbenějších zájezdů po Malajsii a Indonésii a dozvíte se o těchto dvou zemích vše, co je pro vaše rozhodnutí podstatné. Stačí se zúčastnit další z cyklu cestovatelských přednášek, které pořádá cestovní kancelář China Tours, specialista na poznávací zájezdy do celé Asie.

Wizz Air: zimní letový řád 2015 pro Českou republiku.

obchodn20editel20diederik20pen20a20letuka20karolina20heisingerWizz Air, největší nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě*, zveřejnil zimní letový řád 2015 pro Českou republiku. Česká síť linek společnosti Wizz Air se bude skládat z celkem 9 tras do 4 různých zemí ze 2 českých letišť. Oblíbená linka z Prahy na letiště Londýn Luton s frekvencí 8 letů týdně představuje ideální volbu pro Čechy, kteří chtějí blíže poznat špičkovou nákupní destinaci s nejlepšími světovými památkami, atrakcemi a možnostmi aktivit.

Svobodné Tunisko, pryč s terorismem

prima life makadi foto zdroj newtravelczV neděli 29.3.2015 prošlo hlavním městem Tuniska dvacet tisíc lidí na protest proti terorismu. Tohoto pochodu míru se zúčastnili kromě tuniských vládních představitelů také světoví státníci, např. francouzský prezident François Hollande, italský premiér Matteo Renzi, německý ministr vnitra Thomas de Maiziere, předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás, polský prezident Bronislaw Komorowsky, alžírský premiér Abdelmalek Sellal, španělský ministr zahraničí Jose Manuel Garcia-Margallo a nizozemský ministr zahraničí Bert Koenders.

Londýn – místa, která rozhodně nemůžete vynechat

9ioh8qd-oag47sjbntuwdzrcl146t6nqha3gj idqjkscyzbz1-g1wtjpvonzihrss-rbm4fcvqyjeinhgnbw glqiy1jmxnjvobx3wlyukcx6jfcmg0a37t8fekef82ufj99 g6kekcmgaqjo7n-n77bjrhf7dsthwkobf9ik0qdgdoy7nks4_zlog8cwet7dk4

Londýn je plný historických památek, za kterými jezdí lidé z celého světa. Přitahuje je prohlídka míst, kde se se udály osudy anglických panovníků, básníků, dramatiků i vědců. Snad nejpopulárnější jsou příběhy Tudorovců. Kdo by neznal Jindřicha VIII., jeho šest manželek a dceru Alžbětu I.. S jejich jmény je spojeno mnoho významných londýnských staveb, mezi nejznámější patří Westminsterské opatství (Westminster Abbey) a Tower.

5 výletů na jaro: Poznejte čokoládový Londýn i van Gogha v tulipánech

web visitbritain   james mccormickAčkoliv dovolená v jarních měsících u nás zatím nemá tak velkou tradici, pro některé destinace je to nejideálnější období návštěvy. V řadě tropických zemí končí období dešťů a do období sucha je ještě daleko, takže vás zde čekají příjemné teploty a příroda v rozpuku. Pokud však nemáte čas či možnost vyjet někam dál, vsaďte na nedaleké metropole. Ona totiž i rozkvetlá a probouzející se Evropa má něco do sebe. Kam tedy utéct v nadcházejících týdnech před jarní únavou a kde čerpat energii na léto? Představíme vám tipy na nejzajímavější destinace pro jaro 2015.

Dominikánská republika: oáza ekoturistů

4tuwnfyeflfgxmklfpphjqsljconhxmyif y4ttr m1argr5tdaDevatenáct národních parků, třítisícové hory, barevné korálové útesy a panenské pláže, z nichž má 21 Modrou vlajku – to vše láká do Dominikánské republiky milovníky přírody a cestovatele vyhledávající dobrodružství. Dominikánská republika zavedla systém ochrany přírodních ekosystémů už v roce 1962 a postupně se stala jednou z nejoblíbenějších ekoturistických destinací v regionu Karibiku.

Strana 27 z 35