Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko SkiPark Velká Chuchle

SkiPark Velká Chuchle

v 1790 1790 bezkovani-v-chuchliNa tiskové konferenci v hotelu Kempinski Hybernská Prague, byla ohlášena příprava druhé sezóny pražského zimního sportovního projektu SkiPark Velká Chuchle, který všem obyvatelům Prahy a jejího okolí zdarma nabídne možnost běžeckého rekreačního a tréninkového lyžování přímo v hlavním městě.

Ing. Pavel Richter, náměstek primátora hl. m. Prahy u této příležitosti uvedl: „Jsem moc rád, že město může tento projekt věnovaný všem obyvatelům Prahy bez rozdílu věku a fyzické kondice opět podpořit. Vysoká návštěvnost v minulé sezóně potvrdila sportovního ducha Pražanů a nás to velmi těší. “

Lyžařská trať, která vznikne v areálu dostihového závodiště CONSEQ PARK Velká Chuchle za předpokladu optimálních klimatických podmínek (minimálně -3 °C a méně) i v sezóně 2012/2013, bude oproti prvnímu ročníku přesunuta mimo okruh pro trénink koní. Organizátoři tak vycházejí vstříc zájemcům o lyžování v dopoledních hodinách, které bylo omezené ranním tréninkem.

„První sezóna se setkala u veřejnosti s velmi pozitivní zpětnou vazbou. Přípravy jsou v plném proudu a organizátorský tým letos připravuje několik vylepšení, které odrážejí loňské zkušenosti a připomínky návštěvníku. Věříme, že se i letošní sezóna setká s velkým ohlasem veřejnosti. Děkujeme Magistrátu hl. m. Prahy, že i letos tento projekt podpoří,“ řekla Kateřina Neumannová, olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích.

Trať opět vznikne za použití technického sněhu, který se bude vyrábět přímo na místě. V závislosti na klimatických podmínkách, je plánován okruh v délce přibližně 1 000 metrů a šířce 6 metrů. Trať bude denně strojově upravována pro klasický styl i pro bruslení a v případě dostatečné přírodní sněhové pokrývky bude okruh prodloužen. Ve večerních hodinách bude trať osvětlena.

Součástí SkiParku bude opět prostor pro děti s lyžařskou školičkou. Organizátoři zároveň plánují vylepšení půjčovny lyžařského vybavení a vzhledem k oblíbenosti školních programů i rozšíření této nabídky.

Díky zázemí dostihového závodiště mají návštěvníci k dispozici až 600 míst k parkování a možnost občerstvit se v místní restauraci.

Pro více informací navštivte: www.skipa črkchuchle.cz

v 1790 1790 bezkovani-v-chuchli