Wellness

Wellness tip: horké prameny po celý rok

54Když lyžaři začnou plavat, tak buď nemají své lyže úplně pod kontrolou, nebo jsou na zimní dovolené v Gasteinu. V tomto salcburském lyžařském regionu se třemi zimními středisky, Dorfgastein, Bad Hofgastein a Bad Gastein, si hosté mohou relaxaci po lyžování vychutnávat nejen na horské chatě: praví požitkáři se vydají hned ze sjezdovky do jedněch ze dvou špičkových termálních lázní v Gasteinu.

Cáchy: dobijte si baterky v termálních lázních

113-a-016carolusthermenseesaunaVánoce jsou pro mnohé z nás velmi náročným obdobím. Nakoupit dárky, napéct cukroví, udělat generální úklid celého domu, s dobrou náladou absolvovat všechny rodinné sešlosti a k tomu všemu ještě stíhat práci a péči o rodinu, to vše dá pořádně zabrat.

Horské jezero? Studené jako led? Kdepak - 30°C teplé!

am-hotel-hochschober-seebad highVychutnat si koupání v horském jezeře?  Tento sen poněkud jiné exotiky koupání lze splnit na celém světě jen jednou – na Turracher Höhe (1.763 m). Ve vyhřívané části jezera „Seebad“ u hotelu Hochschober má jinak ledově studená, průzračná jezerní voda příjemnou teplotu kolem 30°C. Tento požitek umožňuje na celém světě jedinečný, patentovaný systém …

Recept na krásu z Jižního Tyrolska: Blahodárné koupele v lázních Merano

Merano jsou vyhledávané evropské lázně nedaleko hlavního města Jižního Tyrolska Bolzana, které prosluly již v dobách legendární císařovny Sissi. V lázních Merano se i vy budete cítit jako v ráji, nacházejí se totiž v krásném přírodním parku a najdete zde studené minerální, radioaktivní nebo fluóridové prameny prýštící z hory San Vigilio.

Slow-Seeing

0aawinter-wellnessLéto skončilo a pro wellness resorty v celém Rakousku nastává druhá sezóna. Právě když se dny krátí, uvědomuje si člověk opět více své vlastní tělo a má potřebu, se mu více věnovat. Jen žádný stres, udělat si čas, zhluboka se nadechnout a hodně vidět a vnímat: To je motto nového trendu slow-seeing na cestě k trvalému a intenzívnímu vnímání, protože duše chce být také při tom.

Tematický rok Zdraví: Fango, Felke a rašelina

Lékařský význam Bad Saarow v Braniborsku poznal Theodor Fontane již v roce 1881. Lázeňští hosté tu své prázdniny na zotavenou trávili od 19. století. Titul „lázně“ (Bad) získalo město konečně roku 1923. Důvodem jsou přírodní naleziště rašeliny v okolí, zvlášť dobrá kvalita vzduchu a termální solanka z pramene Catharinenquel.

Strana 8 z 8