Wellness Wellness Cáchy: dobijte si baterky v termálních lázních

Cáchy: dobijte si baterky v termálních lázních

113-a-016carolusthermenseesauna

Vánoce jsou pro mnohé z nás velmi náročným obdobím. Nakoupit dárky, napéct cukroví, udělat generální úklid celého domu, s dobrou náladou absolvovat všechny rodinné sešlosti a k tomu všemu ještě stíhat práci a péči o rodinu, to vše dá pořádně zabrat.

Pokud si chcete po tomto náročném vánočním shonu odpočinout a dobít baterky, Cáchy jsou ideálním kandidátem pro váš relaxační wellness víkend.

Cášské termální prameny objevili již římští osadníci v 1. století našeho letopočtu. Během své bohaté historie přilákaly lázně svou dobrou reputací i takové velikány, jakými byli car Alexandr Veliký či skladatel Geörg Friedrich Händel. Mezi současnými návštěvníky jsou nejoblíbenější moderní termální lázně Carolus Thermen, pojmenované po císaři Karlovi Velikém.

Najdete je v městském parku nedaleko centra v lázeňském areálu Monsheimallee. Můžete zde relaxovat po celý den - vykoupat se v léčivých sirných pramenech ve venkovních nebo krytých bazénech o teplotách od 32 do 40°C, které jsou navíc velmi efektně barevně podsvícené, nebo si i v zimních měsících navodit letní atmosféru při opalování ve speciální písečné oáze.

K dispozici je také 15 unikátních saun, např. sauna s japonskou zahradou nebo sauna s jezerem a samozřejmě také parní lázně, masáže a mnoho dalších lákavých wellness procedur pro jednotlivce i pro páry. Otevřeno je denně od 9 – 23 hodin, cena denní permanentky se pohybuje kolem 15 euro (bazény) nebo 30 euro (bazény + sauny).

Po příjemném odpočinku v lázních navíc můžete využít nepřeberné nabídky místních obchodů, ve kterých v této době vrcholí povánoční slevy, a udělat si tak „druhého Ježíška“ – tentokrát bez stresu a navíc výhodně.

Jak se tam dostanete?

Z Prahy do Cách dorazíte autem po dálnici zhruba za 7 hodin (764 km). Ještě delší dobu (asi 12 hodin) strávíte ve vlaku, cestu vám navíc zkomplikují nutné přestupy. Nejpohodlnější variantou je bezesporu letadlo – přibližně za hodinu se na nedaleké letiště v Kolíně nad Rýnem dostanete například s německou nízkonákladovou leteckou společností Germanwings, která z Prahy létá každý den a nabízí letenky za velmi přijatelné ceny.