TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Slow-Seeing

Slow-Seeing

0aawinter-wellness
0awinter_060_06
Léto skončilo a pro wellness resorty v celém Rakousku nastává druhá sezóna. Právě když se dny krátí, uvědomuje si člověk opět více své vlastní tělo a má potřebu, se mu více věnovat. Jen žádný stres, udělat si čas, zhluboka se nadechnout a hodně vidět a vnímat: To je motto nového trendu slow-seeing na cestě k trvalému a intenzívnímu vnímání, protože duše chce být také při tom.

Na horských procházkách pro-zkoumát majestátní svět hor, vychutnat si přírodní a kreativní alpskou kuchyni a objevovat umělecká díla předků – tak se prezentuje nový trend dovolené slow-seeing.

V Americe se objevil trend „Speed vacations“, ale většina lidí potřebuje pravý opak. Ne „High-speed“, nýbrž „High-touch“. Dnešní člověk, který chvátá od termínu k termínu, se potřebuje zastavit, vnímat a vychutnávat si.

Známý německý prognostik Horx definuje „smyslovou společnost“, která se snaží o rovnováhu a autentičnost života. Chce být rozmazlována, uváděna v úžas, vzdělávána a podporována v každodenním životě. Její stoupenci se chtějí cítit bezpečně a žít klidněji bez neustálého tlaku v zaměstnání.

Jako opačnou strategii k neustále rostoucímu počtu civilizačních nemocí sází preventivní medicína na více tělesného pohybu, zdravou výživu a odolnost vůči psychickému stresu. Řešení: částější zařazování krátkých „vysazení“ se zajímavým zábavným programem, sportem a pohodou. Správná koncepce s přísnými pravidly – v dnešní době se preventivní lékařství snaží i o aspekty dobré pohody: smyslové zkušenosti a neobyčejné požitky odškodní za náročné pracovní všední dny a podporují zdraví.

V Pinzgau po stopách svišťů

Víte co znamená „manggei“? V Pinzgau v Salcbursku je to místní výraz pro sviště.

Hosté hotelu Übergossene Alm v Dienten putují s hotelovou průvodkyní na podzim po jeho stopách. Při troše štěstí se podaří pózujícího sviště i pohladit, dříve než se uloží k dlouhému zimnímu spánku.

Tip pro požitkáře – bez stresu na sjezdovky

Podzim v Alpách má své kouzlo. Mystické výlety při východu slunce nebo poslední romantické procházky podzimní krajinou lákají koncem roku do alpských středisek. A první, ještě předvánoční lyžování, to je vůbec to nejkrásnější: sjezdovky jsou ještě takřka prázdné, ovšem skvěle připravené. Horské chaty vítají první hosty svými kulinářskými kreacemi. A středisek, která předvánoční lyžování nabízejí, přibývá.

Rakouská skupina Best Wellness Hotels Austria se právě na tento druh pobytů specializuje. Wellness chápe jako komplexní pojetí dovolené, tedy nejen rozsáhlá nabídka sportovních aktivit a lázeňských terapií a procedur, ale i promyšlená strava, odpovídající nejen všem kritériím zdravé výživy, nýbrž splňuje i ty nejvyšší kulinářské nároky.

Požitky pro všechny smysly

Podzimní turistika nebo raději na sjezdovky? Oboje je možné v tyrolském údolí Ötztal, kde se nachází největší a nejznámější komplex ledovců Rettenbach a Tiefenbach v rakouských Alpách. Oba ledovce jsou ve výšce 3.000 metrů propojeny 169 metrů dlouhým tunelem.  Po lyžování nabízí jedinečný welness areál nádherné prostředí pro relaxaci. Hotel má taky kuchaře, který za své umění úspěšně sbírá jednu cenu za druhou.