TRAVELNEWS.CZ

Wellness

Užijte si s dětmi jarní prázdniny plné her

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaŘíkáte si, jak děti zabavíte v průběhu týdenního volna? Co takhle vyrazit za teplem, mořem a zábavou? Přijďte si užít karibskou oázu v čestlickém Aquapalace Praha plnou vodních radovánek i pravého mořského vlnobití, a navíc s bohatým animačním programem, který zabaví ratolesti v každém věku.

Kouzelné prázdniny v Aquapalace Praha

os4Prodlužte si léto a zavítejte během podzimních prázdnin do nejzábavnějšího aquaparku u nás. Aquapalace Praha nabídne dny plné vodních radovánek, adrenalinových zážitků a bohatého animačního programu pro děti. Akce Kouzelné podzimní prázdniny se koná od 27. do 30. října 2021. V neděli 31. října se pak můžete těšit na pravý, strašidelný Halloween!

Nenechte si ujít SaunaFest 2021

vana pro uhliitou koupel v podob lokyVšichni příznivci této zdraví prospěšné činnosti by si měli v kalendáři poznamenat termín letošního mezinárodního festivalu SaunaFest, který se bude od 12. do 15. srpna konat v největším Saunovém světě v České republice, v Aquapalace Praha. V rámci festivalu se představí zahraniční hosté z Belgie, Dánska, Itálie, Malajsie, Maďarska či Polska. Ani letos nebude chybět prohřívání ve speciálních stanech, metličkování nebo peelingový bar.

Tipy na letní výlety: 4 místa, která musíte navštívit v Mariánských Lázních

cyklostezka v_okoli_kosikovskeho_potoka_tsk_praha_5Mariánské Lázně změnily svou tvář. Pandemie koronaviru pozměnila strukturu tamní hotelové klientely. Cizince nahradily české rodiny s dětmi, které v loňském roce představovaly celých 85 procent hostů. Drahé služby a mnoho zahraničních turistů, kterým se přizpůsoboval veškerý společenský život. Přesně takovou pověst měly před začátkem pandemie koronaviru Mariánské Lázně. Tvrdé restrikce a odliv zahraničních hostů však situaci změnil. Nyní je toto lázeňské město místem, které si pro dovolenou vybírají české rodiny s dětmi.

Putování údolím Gasteinu: zvláštní síly existují

0ebzxto1rh1nlwa5 gargzxqlzxq1sbljlzzwzv30gqjd8ghjr2utp-sgdslng3gjqqz7jaJdeme budoucnosti s důvěrou naproti, až tam, kam nás zavedou naše objevitelská srdce. Do nitra Gasteinu, údolí, dýchajícího zdravím, dechberoucího horského světa, který srší originalitou. Tento svět udržuje tělo i duši v rovnováze svou alpskou silou.

Kterým wellness hotelům dali návštěvníci v roce 2020 nejlepší hodnocení

stezka 2Hledáte pro sebe nebo své blízké wellness hotel v Česku? Pak se inspirujte výběrem hotelů na Spa.cz podle hodnocení jejich návštěvníků za rok 2020. V seznamu jsou zahrnuta ubytování ze všech koutů republiky a najdete v něm jak tradiční lokality, tak i místa, která nejsou tak známá, ale rozhodně vás mile a příjemně překvapí.

Největší festival zážitkového saunování opět v Aquapalace Praha.

 mik8698_smallVyrazte na mezinárodní festival saunování do Aquapalace Praha v Čestlicích. Osmý ročník Saunafestu se bude konat od 17. do 20. září v největším Saunovém světě v Česku, v němž se sejdou odborníci a saunoví mistři z několika zemí, aby před zraky návštěvníků předvedli saunové ceremoniály světové úrovně.

Ve Žlutých lázních se koná Veřejné otužování

6b4hrm uue9fde8g1w770suajcx6j1zdt9rm0tz8fkaoyqpvlooexu_i0stb7l0wvvrppmaKaždou neděli se ve Žlutých lázních v pražském Podolí scházejí otužilci. Veřejné otužování tu začalo s příchodem chladných dnů. Z pár nadšenců se ale rozrostlo v desítky plavců, kteří se potápí do studené Vltavy pod vedením profesionálního trenéra. Veřejné otužování začíná každou neděli v 10 hodin a přijít může každý, vstup je zdarma.

Podzimní wellness frčí. Je libo tradiční Maďarsko, blízké Polsko nebo opomíjené Slovinsko

img 0310Podzimní wellness dovolená už má dlouhou tradici a velkému zájmu se těší i letos. Podle dat cestovní agentury Invia činí letošní nárůst wellness pobytů skoro 40 procent. Češi míří nejčastěji do tradičního Maďarska, ale i do tuzemských lázní a na Slovensko.

Strana 2 z 8