TRAVELNEWS.CZ

Styl

VALACHY DUATLON 9. května s Ondřejem Synkem

valachy man 2013 - ondej synekSeriál VALACHY TOUR ve Velkých Karlovicích bude již brzy pokračovat další akcí - VALACHY DUATLONEM. Uskuteční se v sobotu 9. května u hotelu Galik a svou účastí ho podpoří i známý veslař Ondřej Synek, dvojnásobný držitel stříbrné olympijské medaile a skifařský mistr světa.

Velká cyklomapa Dolního Rakouska

prvw 0 963Chcete cestovat a ne se honit za kilometry? Užít si jízdu na kole a ne trápit své tělo? Pak jste v Dolním Rakousku na správném místě. Nová, česká cyklomapa představuje 15 nových cyklotras včetně tipů na výlety a ubytování. Navštivte také naše webové stránky. Zde najdete další tipy na cyklotrasy – i pro příznivce horských kol a vrcholové cyklisty.

Lisabonský půlmaraton s výhledem z mostu 25. dubna

maratinDne 22. března, stanou na startovní čáře na úpatí ex-libris Lisabonu, mostu 25. dubna běžci z různých koutů světa, aby pokořili 21km dlouhou trať vedoucí dech beroucím terénem hlavního města Portugalska Lisabonu.

Češi využívají květnové svátky a výrazně šetří na jarní dovolené

008-img 1627Letošní květnové svátky nahrávají lidem k výhodnému nákupu dovolené. Vzhledem k tomu, že oba dny volna připadají na pátek, mohou si Češi za čtyři dny dovolené užít až desetidenní pobyt v zahraničí. Nebo strávit víkend v některé z evropských metropolí.

5 zbořených mýtů o kempování - ubytování jako v penzionu, wifi a zábava 24 hodin denně

vystavastanuMalé a nepohodlné Áčko nebo stan bez podlahy. Pod sebou cítíte každý kámen a ráno se budíte rozlámaní. Umyjete se ve žlabu, dáte si lunchmeat z ešusu a vrcholem zábavy je koupání ve špinavém rybníku. Pokud máte o dnešním kempování stále tuto představu, rychle ji opusťte. České kempy jsou dnes moderní střediska s velkým kulturním a sportovním vyžitím. Jsou čisté, skvěle vybavené restauracemi i obchody a stany či chatky byste nepoznali!

Mysterium Šumava v Egon Schiele Art Centru Český Krumlov

6dgrngmib1 jkguabqqpw5oef94l4aoksn1ozm77mbxjswenof mdplmaxafwi8iigqblq4Stěžejní událostí aktuální sezony v Egon Schiele Art Centru Český Krumlov je výstava Mysterium Šumava, která od 3. 4. do 1. 11. v pěti samostatných expozicích představí tvorbu klasiků i současných umělců, které spojuje právě Šumava. Návštěvníci budou mít vzácnou příležitost na jednom místě vidět pozoruhodná díla českých legend Josefa Váchala (1884–1969), Josefa Seidela (1859–1935) a jeho syna Františka (1908–1997) a také představitelů dnešní generace Kathariny Dietlinger (nar. 1983) z Německa, Karin Pliem (nar. 1963) z Rakouska a Ondřeje Malečka (nar. 1977) z České republiky.

V Tatrách bylo horko, i když sněžilo

wj-jk2c-txseqricri9yzijnxklitf463g4eo4gtfxc8cbs9iz6xmugfsqh0q74tmtfkut8k6wjk4lzkwin6uutamdyzijnxkmddujfo-dkpqis614hjevfiz6xmugfsqh0q74tmtfkut8Modelka a úřadující česká Miss Gabriela Franková pojala lyžovačku v Tatrách poněkud netradičně. Přestože sněžilo, shodila bundu i kalhoty, a svah v Jasné sjela na snowboardu jen v růžových bikinách. Ani zima a poletující sníh její vnady nijak neumenšil, a její pověstná dmoucí ňadra doslova vyrazily místním mužům dech.

Tip: Loreta Golf Club Pyšely

p18v2c62m4um0fvk2de1vm217sl12Nevíte, kam na golf? Loreta Golf Club Pyšely už má otevřeno a i díky mírné zimě je připravena poskytnout perfektní golfový zážitek již v půli března. Zárukou kvality hřiště je také jméno architekta Keitha Prestona, který stojí za designem mistrovské osmnáctky s parem 72 a celou stavbu osobně dozoroval. Tento britský golfový architekt má za sebou v České republice vysoce ceněné projekty Albatrossu a Ypsilonky.

Kdo se v Tatrách svlékl do bikin?

agta v bikinchV Jasné zima ještě rozhodně neskončila. Největší středisko Nízkých Tater stále nabízí vynikající sněhové podmínky a o víkendu odstartovalo sezónu jarního lyžování čtvrtým ročníkem oblíbené akce Bikini Skiing. Hromadný sjezd v bikinách se uskutečnil v sobotu pod Chopkem a zúčastnila se ho i celá řada českých tváří.

Strana 38 z 57