Styl Styl Tradiční pálení čarodějnic bude ve stylu country s koncertem Věry Martinové

Tradiční pálení čarodějnic bude ve stylu country s koncertem Věry Martinové

websize palak_paneer_foto_zuzana_rybarova

Žluté lázně v pražském Podolí - podle hodnocení americké zpravodajské stanice CNN jedna z deseti nejhezčích městských pláží Evropy – se pro sezónu 2016 oblékne do přímořského hávu. Typickou žlutou barvu tak poprvé nahradí dominantní bílá, která navodí v celém areálu atmosféru přímořských letovisek. Rozsáhlá rekonstrukce a nové prvky nabídnou v lázních více zastřešených ploch pro posezení i živé koncerty, pestrý program oblíbeného letního kina, desítky sportovních, společenských i charitativních akcí i první venkovní „barbarské" fitness. Hlavní sezóna ve Žlutých lázních začíná tradičně 30. dubna celoareálovým Čarodějnickým odpolednem.

Areál Žluté lázně zaznamenává v letošním roce výraznou vizuální změnu. „Cílem je podpořit dojem přímořského letoviska, kde se všichni mohou bavit i relaxovat. Zároveň však chceme zachovat kouzlo místa, které vzniklo na břehu Vltavy nedaleko centra Prahy.

Do úprav jsme letos investovali dost financí, aby byly lázně příjemné na pohled a zároveň praktické – a to i v případě nepřízně počasí. V tomto roce nás čeká mnoho hudebních, kulturních, společenských i sportovních akcí včetně fotbalové zóny pro fanoušky v průběhu celého mistrovství Evropy a s ním spojeným doprovodným programem. U nás se bude zkrátka vždy něco dít," říká Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která Žluté lázně již dvanáctým rokem provozuje.

Výrazným vizuálním efektem je dominantní bílá barva v areálu. Rozšíření se dočkal uzavřený prostor

Tančírny a její terasa, nové zastínění i povrch dostala terasa Blue Burger Baru a děti získaly ve svém koutku nové velké pískoviště. Změna se nejvíc dotkla středové vstupní části lázní a rekonstrukcí prošla velká terasa u občerstvení. Rozšířilo se schodiště u vstupu do areálu, které je díky tomu bezpečnější. „Nové, tři metry široké mramorové schodiště, které nahradilo dvě betonová ze šedesátých let, se okamžitě stalo dominantou. Navazuje na původní architektonicko-urbanistický koncept z roku 2004 a kamennou žulovou cestičkou pokračuje k travnaté pláži," říká Pavel Kocych, architekt Žlutých lázní.

Areál také dostal stovky metrů nového oplocení.

Děti čeká čarodějnická sluj i výuka kouzel

Třímetrová vatra, kterou organizátoři slavnostně zapálí v 18 hodin i několik dalších ohňů v areálu Žluté lázně zahájí letošní sezónu i oslavu čarodějnic. Tradiční akce s opékáním buřtů začne od 14 hodin odpoledním programem pro děti, které se mohou těšit na čarodějnickou show i tematické výtvarné dílničky. Na nejmenší návštěvníky čekají spousty soutěží, malování na obličej, nebo živý koncert Blue Gigi v dětském koutku. „Dominantou scény bude čarodějnická sluj z klacků, rákosu a látek, kde bydlí čarodějnice Holina. Ta bude všechny malé kouzelníky učit svému umění. Chybět nebudou plápolající ohně, hadi, pavouci, myši a netopýři," doplňuje Libuše Klinková, manažerka dětských programů Žlutých lázní.

Na děti čeká také čarodějnický kuchařský koutek, škola jízdy na koštěti, divadelní soutěž „Kouzelná pilule", proskakování ohnivou obručí, výroba kouzelného talismanu a pro ty statečnější i trubka odvahy.

Hlavním bodem podvečerního programu je koncert královny české country Věry Martinové s kapelou, který začne v 18.30 hodin na velkém pódiu umístěném na travnaté pláži. „S mojí novou mladou kapelou zahrajeme písničky od nejstarších po nejnovější. Ve Žlutých lázních jsem už jednou hrála s Čechomorem a bylo to velmi příjemné, takže se moc těším a doufám, že bude hezké počasí," říká Věra Martinová. Na pódiu se pak vystřídají špičky dancehallové a reggae scény Cocoman a Dr. Kary s Wildou Pandou. Za mixážním pultem roztančí návštěvníky DJ Poeta. Afterparty uzavře večer v Tančírně.