TRAVELNEWS.CZ

Styl

Advent v Národním zemědělském muzeu v Praze

advent nzm3Národní zemědělské muzeum přichystalo pro své návštěvníky v budově na Letné na třetí adventní neděli 13.12. akci s názvem Advent v muzeu. Tradiční akce s ukázkou řemesel a tvůrčími dílnami proběhne pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a starosty MČ Praha 7 Jana Čižinského.

Mladá vína můžete nově degustovat ve vinném sklepě pod vinicí sv. Kláry

mlad vna z vinice sv. klryVína z letošní sklizně stále zrají v nerezových tancích, i přesto je můžete ochutnat dřív, než se nalahvují. Řízené degustace ve vinném sklepě trojské botanické zahrady nabídnou mladá vína ročníku 2015, a to 8. a 10. prosince od 18 hodin.

Vánoční trhy v kapse s 2GIS – zaparkujte a nakupte bez starostí

adsfVíte, ve kterých částech Prahy se budou letos konat vánoční trhy? Kdy budou zahájeny, kde přesně je najdete a od kdy do kdy budou otevřeny? Od 1. prosince tyto informace naleznete přehledně v systému 2GIS. Informační systém Prahy 2GIS s 3D mapou nabízí kompletní informace, kde a v jakém čase se trhy konají, včetně toho, kde nejlépe v jejich okolí zaparkujete a za kolik.

Jak vybrat cestovní pojištění?

rskezsocu1zuyrjzgzlscjwxzidsw4 wukppzrwj5cxrqngudbthzgbvqn9yybrrt-3a97kChystáte se na dovolenou a výběr z nepřeberné nabídky cestovního pojištění pro vás představuje noční můru? Poradíme vám, jaký typ cestovního zabezpečení zvolit s ohledem na charakter vaší cesty, aby byla pokryta všechna možná rizika. Vyznat se ve stávající nabídce může být snazší, než se na první pohled může zdát.

Tipy (nejen) na vánoční nákupy aneb kam za módou v Evropě

nhy-63yzugaxhtgm8ueyjeinhgm1fi14en11jjqm-rs55eb5yhb b6jfcmg0a37t8fekef8Vintage a retro, to jsou názvy, které hýbou módním světem. Poradíme vám, kam se za nimi v Evropě vydat – máme pro vás seznam obchodů ukrývajících luxusní zboží od světových návrhářů, a to za ceny, které nezruinují vaši peněženku. A pozor: až do 15. prosince ušetříte i na cestě, protože autobusy Eurolines vás do téměř 50 měst svezou dva za cenu jednoho!

Svátek všech svatých v podhůří Alp

3w8vj9lixmflm-ocl4rcyd5jskwonembdycwaei-yrjivmdcdrw-zwqblp1wpzopttngtbsDen všech svatých se v celém křesťanském světě slaví nejrůznějšími způsoby. V Jižním Tyrolsku patří toto období tradici zvané „Krapfenbetteln". S jejími oslavami se lze setkat také na farmách sdružení Roter Hahn v oblasti Pfunders.

Občerstvení u letů do 3 hodin nebude podáváno v rámci ceny letenky, ale bude k zakoupení na palubě letadla.

niwhmm4op9w5xwgruo1fv-ccy3ifyvbhbjwvi-pjdbahj96n1 kfba3gf6qz7ko2fpgvwoiLetecká společnost Travel Service poskytující charterové i pravidelné lety na českém trhu včera oznámila cestovním kancelářím, že na sezónu 2016 bude u všech letů kratších 3 hodiny poskytováno občerstvení pouze formou možnosti nákupu na palubě letadla, tzv. buy on board.

Vánoční trhy v Porýní 2015

bonn vanocni trh 1 Adventní čas bývá pro mnohé nejkrásnější etapou v roce. Období plné svíček, vůně cukroví, ledových květů na oknech a tajuplných příběhů Vánoc. Neodmyslitelnou součástí jsou i vánoční trhy. Všude je cítit perník, skořice, svařené víno. Jako každým rokem, tak i letos přináší města v Porýní svým návštěvníkům kouzelnou atmosféru Vánoc.

Arménie: Upozornění pro cestovatele

0xnky-aavrxjph0gcg3cnh6 6ozqn-24n65auu1e-v8zcylk6hkcygtwo33jhtgt-3md3ikoV souvislosti s eskalací napětí a ozbrojenými střety na hranici Ázerbájdžánu a Arménie v provincii Tavuš MZV nedoporučuje cestovat do oblastí přiléhajících k společné hranici uvedených států.

Strana 34 z 56