Styl

Nejúžasnější přehlídka květin v Evropě

keukenhof 1Keukenhof je největší květinový park v Evropě. Obdivovat zde můžete hlavně cibuloviny – tulipány, hyacinty, narcisky, modřence, krokusy, lilie aj. Otevírá se jen v jarních měsících, kdy tyto nádherné rostliny kvetou. Letos je pro návštěvníky otevřen od 24. března do 16. května 2016.

V předstihu pořizují Češi dovolené na více dní, oproti last minutům nelpí na komfortu

0eiielde-my0mshste8ln4fia1lcjz-38uovwwdsvmxfc0qdne3aao3a94p5ziownngpoqiNákupní chování českých turistů při pořizování zájezdů v režimu first minute je odlišné oproti nákupu last minutů. Při výběru dovolené na poslední chvíli lidé vyhledávají výhradně atraktivní nabídky, které zahrnují komfortní služby. V případě prodeje first minute zájezdů však cestovní agentura Invia registruje nižší podíl poptávky po leteckých pobytech i po all inclusive stravě. U first minutů pak narůstá zájem o pobyty delší než jeden týden.

Kde se ze začátečníků stávají profíci

0 17652Rodinné lyžování v St. Corona am Wechsel, lyžařská houpačka Mönichkirchen-Mariensee – mírné rodinné sjezdovky, profesionální lyžařské školy a pestré učební pomůcky usnadňují první pohyby na sněhu.

Otevírání zámeckých zahrad v Děčíně

decinZahrady zámků patří právoplatně ke skvostům českých památek. Častokrát jsou to právě ony, které návštěvníky lákají k návštěvě té či oné lokality. Mezi deset nejkrásnějších zámeckých zahrad patří například Lednicko-Valtický areál zařazený do UNESCO nebo jeden z největších přírodně krajinářských parků v Evropě s rozlohou 240 hektarů Průhonický park. Zámek v Děčín, v historii významné strategické místo Česko - Německého pomezí, svoji tvář, a to i tu zahradní hledá v nové historické etapě teprve několik málo let, a to od roku 1991 po opuštění objektu armádou.

easyJet odhalil návrhy na hybridní letadlo

220x75Jako součást strategie snižování uhlíkové stopy svých cestujících odhalil easyJet, druhý největší dopravce na pražském letišti Václava Havla, plány na revoluční vodíkový palivový systém s nulovými emisemi, který by mohl za rok ušetřit až 50 000 tun paliva a s nimi i spojené emise CO2.

Výstava „David Cronenberg: Evolution“ spouští webové stránky

5sotkzlerxtzjx-m0qfyzijnxkl46-7mhd8onthoew1lunyrijp9yogfsqh0q74tmtfkuu8Unikátní filmová výstava kanadského režiséra a scénáristy Davida Cronenberga má již své vlastní webové stránky. Na www.cronenberg.cz jsou dostupné veškeré informace k akci a budou zde zveřejňovány aktuality spojené s její přípravou a průběhem. Výstava proběhne od 19. února do 17. července 2016 v Domě U Kamenného zvonu v Praze a stojí za ní organizace Art Movement společně s Galerií hlavního města Prahy a TIFF (Toronto International Film Festival).

Slevy okolo 20 % z ceny zájezdů při koupi do konce ledna!

monastir-dovolena-300x198Prodeje zájezdů na tzv. First minute začaly letos opět ještě dříve než vloni. Některé CK nabízely do konce prosince největší slevy (až 25 % nebo děti zdarma). Prodeje First minute obvykle trvají do konce března, avšak pouze do konce ledna se lze setkat s nejširší možnou nabídkou, vysokými slevami okolo 20 % a vybíráním nízkých záloh (v průměru 1.000 - 2.000 Kč/os.).

Velká cena cestovního ruchu 2015/2016

2. pga catalunya resort stadium 13thJak se již stalo tradicí, v závěru prvního dne mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO ®IONTOUR byla na brněnském výstavišti slavnostně předána ocenění v soutěži Velká cena ces-tovního ruchu. V devátém ročníku prestižní ankety hodnotila odborná porota projekty přihlášené do ka-tegorií Nejlepší jednotná kampaň, Nejlepší turistický produkt, Nejlepší elektronická komunikace a Nej-lepší lázeňský a wellness balíček.

Akce v Kolíně nad Rýnem

image.1363024612441Chystáte se vyrazit někam za kulturou a nevíte kam? Zkuste třeba německé město Kolín nad Rýnem, kde najdete spousta eventů a výstav, které rozhodně stojí za to. Můžete si vybrat mezi klasikou či moderním uměním a věřte, že návštěva tohoto města splní veškerá vaše očekávání.

Strana 33 z 57