Styl

Pozvánka: Latino food festival

2074255 605254_latino_food_festivalProč latino food festival - protože je to kulinářská cesta kolem světa. Churrasco, empanada, tamaal, chipa salsa,tacos, maté, dulce de leche....to jsou jen některé z výjimečných specialit kuchyně Latinské Ameriky,ovlivněné všemi národy, které tento kontinent osidlovaly. Během jednoho dne tak můžete ochutnat takřka celý svět - Afriku, Evropu i Asii.

České modelky ozdobily exkluzivní Fashion show v Tatrách

gino paradise beeov2Jeden z největších vodních rájů na Slovensku Gino Paradise Bešeňová se první srpnovou sobotu proměnil v módní molo. Tradiční letní Fashion show pod vrcholky Tater se tentokrát nesla ve stylu pohodlného trendy oblečení módní návrhářky Dobravy Míčky Škvaridlové, jejíž originální kousky představily známé slovenské i české modelky. Nechyběla Aneta Vignerová, Gábina Kratochvílová nebo Monika Leová.

V letošním roce počty reklamací zájezdů klesají

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975Z výsledků naší ankety mezi členskými cestovními kancelářemi vyplývá, že letošní trend reklamací je při meziročním srovnání klesající. V loňském roce jsme zaznamenali vysoký nárůst počtu reklamací v souvislosti s medializací nového občanského zákoníku z 0,5 % na 0,8 % z celkového počtu prodaných zájezdů českými CK. V letošním roce můžeme potvrdit, že se podíl reklamovaných zájezdů vrátil na úroveň 0,6 %.

Penze nebo investice v Karibiku: Dominikánská republika

whkt 5arcubmujaocpy0onyxej1jb5y-n-sfzj189ynw0ecgzatdxjzzbnvifxibzqsejvmDominikánská republika je jednou z nejoblíbenějších exotických destinací nejen mezi turisty, ale i pro zahraniční penzisty a investory. Deník Huffington Post sestavil žebříček pěti nejlepších míst, v němž vedle ekonomických faktorů zohledňuje i bezpečnost, klima a vztah místních k cizincům. Na tomto prestižním seznamu se umístila také Dominikánská republika.

Festival Mramor a meruňky

mramor a_merunky_03O víkendu 1. a 2. srpna 2015 proběhne pod záštitou organizace Roter Hahn v městečku Laas v Jižním Tyrolsku netradiční festival s názvem Mramor a meruňky. Lidé v této oblasti jsou pyšní na své dvě místní komodity - na svůj mramor a na své meruňky (kterým se zde na rozdíl od Německa říká Marillen). "Bílé zlato" z Laas je díky své jedinečné čistotě a tvrdosti známé daleko za hranicemi země a meruňky z Vinschgau, které mají díky výtečné kvalitě jedinečně sladkou chuť. A cení si jich natolik, že jim každý rok v létě uspořádají festival.

Od pokroku v jednání o řecké krizi vzrostl prodej zájezdů až o 20 procent

gcgeasqwidz8vu 4bktxjfl08sc0_bk5kzqrxy6tfvbu6d0ow-0m1sm2pxivqjgeck69kpqVýrazná citlivost českých turistů na zprávy z oblíbených destinací se v posledních dnech projevuje v nárůstu zájmu o dovolené v Řecku.

Kuchyně Jižního Tyrolska: Alpská chuť s italskou finesou

griesserhof nJižní Tyrolsko je svérázný kraj. Na jednom místě se zde setkávají středomořský uvolněný způsob života a alpská zemitost.Oba tyto prvky se kromě různorodosti krajiny a rozmanitosti zvyků a tradic projevují také v místní kuchyni. Její věhlas se šíří široko daleko a také právě ona bývá často největším lákadlem pro turisty přijíždějící do tohoto kraje pod vrcholky Dolomit.

Last Minute dovolená: Tipy co si sbalit do kufru na poslední chvíli

prince edward_island_golf_mdDovolené v režimu Last Minute jsou stále oblíbené. Dokazují to statistiky Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, podle nichž se v loňské sezóně touto formou uskutečnilo více než 40 % zájezdů. A protože je léto v plném proudu, Last Minute nabídky vyhlíží stále více lidí. Jedinou nevýhodou je zkrácený čas do odjezdu, mnohdy je třeba vyrazit už druhý den. Času na balení kufrů tedy moc nezbývá. Víte, jak si sbalit během krátké chvíle, a které nezbytné vybavení nenechat doma, vydáte-li se k moři, do hor nebo na kolo?

Hraní golfu v exotických krajích je novým trendem

naAť už se tomuto populárnímu venkovnímu sportu věnují na profesionální úrovni, či si ho pěstují jen jako volnočasovou zálibu, někteří hráči jsou ochotní do luxusní zážitkové dovolené spojené s golfem zainvestovat nemalé sumy. Trend těchto exkluzivních zájezdů je na vzestupu a je čím dál oblíbenější i u nás. Současná nabídka je opravdu pestrá - vychází vstříc golfovým hráčům všech kategorií, i těm nejnáročnějším.

Strana 36 z 57