TRAVELNEWS.CZ

Styl

Svátek všech svatých v podhůří Alp

3w8vj9lixmflm-ocl4rcyd5jskwonembdycwaei-yrjivmdcdrw-zwqblp1wpzopttngtbsDen všech svatých se v celém křesťanském světě slaví nejrůznějšími způsoby. V Jižním Tyrolsku patří toto období tradici zvané „Krapfenbetteln". S jejími oslavami se lze setkat také na farmách sdružení Roter Hahn v oblasti Pfunders.

Občerstvení u letů do 3 hodin nebude podáváno v rámci ceny letenky, ale bude k zakoupení na palubě letadla.

niwhmm4op9w5xwgruo1fv-ccy3ifyvbhbjwvi-pjdbahj96n1 kfba3gf6qz7ko2fpgvwoiLetecká společnost Travel Service poskytující charterové i pravidelné lety na českém trhu včera oznámila cestovním kancelářím, že na sezónu 2016 bude u všech letů kratších 3 hodiny poskytováno občerstvení pouze formou možnosti nákupu na palubě letadla, tzv. buy on board.

Vánoční trhy v Porýní 2015

bonn vanocni trh 1 Adventní čas bývá pro mnohé nejkrásnější etapou v roce. Období plné svíček, vůně cukroví, ledových květů na oknech a tajuplných příběhů Vánoc. Neodmyslitelnou součástí jsou i vánoční trhy. Všude je cítit perník, skořice, svařené víno. Jako každým rokem, tak i letos přináší města v Porýní svým návštěvníkům kouzelnou atmosféru Vánoc.

Arménie: Upozornění pro cestovatele

0xnky-aavrxjph0gcg3cnh6 6ozqn-24n65auu1e-v8zcylk6hkcygtwo33jhtgt-3md3ikoV souvislosti s eskalací napětí a ozbrojenými střety na hranici Ázerbájdžánu a Arménie v provincii Tavuš MZV nedoporučuje cestovat do oblastí přiléhajících k společné hranici uvedených států.

Noční Praha se chystá na zážitkový běh

nr image 2Sportovní zážitek a zábava v jednom s názvem NIGHT RUN se uskuteční na dalším místě a tentokrát jím bude hlavní město. Akci podporuje mnoho sponzorů a jedním z nich je i společnost HARIBO, která se soustředí především na povzbuzení malých závodníků. Tentokrát se poběží 19. září z Letné – Letenských sadů.

Kaprova ulice se změnila na romskou osadu

radek hodnot agtuTak to byla vážně párty roku! Tolik známých jmen, které se sešly v kubánské restauraci La Bodeguita Del Medio, nikdo dlouho pohromadě neviděl. Kaprova ulice se na jeden večer změnila na romskou osadu, kterou obývali kočovní cikáni se vším, co si s nimi dovedete spojit. Všude byla spousta světel, energického zpěvu a tance, hazardních he!

Téměř polovina Čechů strávila letošní dovolenou v tuzemsku

graf 1Téměř 90 % Čechů se již někdy podívalo na dovolenou do zahraničí. Letošní dovolenou však strávili většinou v Čechách. Pokud ale cestují do zahraničí, drtivá většina používá k placení platební kartu a směňují si nejčastěji okolo 10 000 Kč, a to převážně ve směnárnách. Vychází to z prázdninového průzkumu, který uskutečnila GE Money Bank.

Dny fitness: 3 dny plné sportu po celé ČR zdarma!

websize fitness-group-in-gym-doing-crunches-for-sport_imagio_28876481Jedinečnou příležitost vyzkoušet si zdarma téměř 200 sportovních aktivit a cvičení mohou lidé z celé České republiky! Na tři dny, od 1. do 3. října 2015, otevře své brány veřejnosti velké množství fitness center a sportovních areálů. Pořadatelé už pátého ročníku akce Dny fitness s Česko se hýbe doufají, že touto akcí znovu „rozpohybují" český národ.

Návštěvníci aquaparku zkusili zachránit život

tzueeuaphddjlihqycjnnclkwvdoe5f9gn-kgvr6fjiwqtwo8ueiajngtyi ukguel7nooqPět minut – to je chvíle, která při zástavě dechu rozhoduje o životě nebo smrti člověka. Včasná pomoc z rukou laika může bližnímu často zachránit život. Jak se zachovat v krizové situaci, poskytnout masáž srdce nebo oživit tonoucího – tyto a další dovednosti si v sobotu 22. srpna vyzkoušeli návštěvníci aquaparku v pražských Čestlicích.

Strana 35 z 57