Styl

Víte, jak správně sbalit zavazadlo do letadla?

peru20bolivieLéto se blíží, čeští turisté finišují s výběrem dovolené a první z nich se už začínají balit na leteckou dovolenou. Tady je návod pro cestovatele, jak správně sbalit kufr, aby se vyvarovali problémům a nenadálým výdajům na letišti.

Rider Michal Maroši: Špindl Bike Park bude hostit letošní Marosanu

foto20archiv20michala20maroiho201Ikona českého Downhillu,  několikásobný mistr ČR v Downhillu i ve Světovém poháru ve Four Crossu a Mistr Evropy v Dual slalomu Michal Maroši se v těchto dnech podílí na stavbě vylepšeného Špindl Bike Parku. Po dvou letech se tak milovníci budou moci opět vydat na 6 tratí o celkové délce 13 kilometrů. Novinkou v Bike parku v areálu Svatý Petr bude i SLOPE STYLE.

5 nejkrásnějších zahrad a parků Evropy

websize schoenbrunn_palace_gardens_and_gloriette_c_osterreich_werbung_photographer_mayerJste nadšení zahradníci či prostě jen máte rádi omamně vonící květiny či důmyslně vytvarované parky? Anebo máte slabost pro botanické zahrady? Vydali jsme se po Evropě a našli pro vás ty nejlepší zahradní skvosty!

Flying Steps se vrací do Česka na křídlech Johanna Sebastiana Bacha.

red bull flying bach 2016 bRed Bull Flying Bach tentokrát zamíří do Prahy i Ostravy. Co by Johann Sebastian Bach říkal na to, že se jeho hudební kousky z 18. století dočkaly zpracování jedním z nejmodernějších tanečních stylů současnosti – bboyingu?

Tradiční pálení čarodějnic bude ve stylu country s koncertem Věry Martinové

websize palak_paneer_foto_zuzana_rybarovaŽluté lázně v pražském Podolí - podle hodnocení americké zpravodajské stanice CNN jedna z deseti nejhezčích městských pláží Evropy – se pro sezónu 2016 oblékne do přímořského hávu. Typickou žlutou barvu tak poprvé nahradí dominantní bílá, která navodí v celém areálu atmosféru přímořských letovisek. Rozsáhlá rekonstrukce a nové prvky nabídnou v lázních více zastřešených ploch pro posezení i živé koncerty, pestrý program oblíbeného letního kina, desítky sportovních, společenských i charitativních akcí i první venkovní „barbarské" fitness. Hlavní sezóna ve Žlutých lázních začíná tradičně 30. dubna celoareálovým Čarodějnickým odpolednem.

Unikátní konference Zdravé fitness pro zdravé Česko už tento pátek

websize group_of_friends_on_treadmill_with_thumbs_up_imagio28269542Patříme k "nejtlustším" národům v Evropě. Na vině není jen pivo a vysoce kalorická "česká kuchyně", ale především nedostatek pohybu. Zlepšit tento stav je i cílem České komory fitness, která 22. dubna 2016 pořádá v pražském Top hotelu konferenci příznačně nazvanou Zdravé fitness pro zdravé Česko. Pozvání na akci letos přijali špičkoví odborníci a osobnosti z oblasti fitness i manažerské sféry od nás i ze světa.

Nejoblíbenějším cílem se stalo Slovensko, namísto Chorvatska.

2ugmzbksx6azmou-9x xi1twl4z_eevksnqoq5twra672qymyzxpfmeuy95niffq6czj9lyV loňském roce vycestovalo do zahraničí o 3,5 % více českých turistů. Nejoblíbenějším cílem se stalo Slovensko, namísto Chorvatska. Přinášíme nejnovější hodnocení statistik ČSÚ za rok 2015 a žebříček cílových zahraničních destinací.  

Při plánování dovolené myslete na pojištění storno poplatků. Čtěte však důkladně pojistné podmínky

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975I když pomyšlení na zrušení plánované cesty poněkud kalí radostné očekávání dovolenkového času s vašimi blízkými, vyplatí se vzít potenciální riziko během uzavírání cestovního pojištění v potaz. Nemoc, úraz, ztráta zaměstnání a jiné nepředvídané okolnosti mohou nakonec plány na odjezd do vysněné destinace zhatit a bez pojištění stornovacích poplatků tak můžete utrpět citelnou finanční ztrátu. Mezi pojistnými podmínkami jednotlivých pojišťoven jsou však markantní rozdíly, vyplatí se proto o nich důkladně informovat.

Jak zlepšovat mobilitu ve městech?

foto 2 dranyBěh nebo jízda na kole patří u nás k nejoblíbenějším sportům. I když každý rok přichází na trh až 350 000 kol, cyklodoprava v českých městech nemá vytvořené podmínky, jako je tomu například v sousedním Německu či Rakousku. "Například Vídeň investovala nedávno do roční kampaně na podporu cyklistiky 700 tisíc euro, tedy v přepočtu téměř 19 milionů korun," říká Jaroslav Vymazal, předseda Asociace měst pro cyklisty. I v České republice se přitom stále více lidí zajímá o zdravý životní styl, ke kterému neodmyslitelně patří pravidelný pohyb.

Strana 32 z 57