Styl

V jakých destinacích si turisté letos nově připlatí? Baleáry, Malta a Tanzanie zavedly turistické daně

2. pga catalunya resort - stadium course - hole 11Na placení různých pobytových tax a turistických poplatků v zahraničních destinacích si už mnozí turisté zvykli. V minulých letech byly zavedeny např. pobytové taxy v Chorvatsku, Maroku a Zanzibaru, turistická karta v Dominikánské republice, městské daně v italských městech, odletová taxa na Maledivách ad. Tunisko od vybírání dodatečných poplatků od turistů upustilo a vlivem nižšího počtu příjezdů vloni odletovou taxu zrušilo. Naopak Řecko se chystá vedle navýšení DPH na 24 % zavést tzv. návštěvnickou taxu, ovšem až od roku 2018.

Výzva Emirates proti ilegálnímu obchodu se zvířaty oblétla celý svět a zaparkovala na kruhovém objezdu

02 emirates_a380_on_roundabout_2Letecká společnost Emirates se před časem rozhodla pomáhat se zvyšováním povědomí o hrozbách, které představuje ilegální obchod s volně žijícími zvířaty pro přežití některých nejohroženějších a nejznámějších druhů této planety.

Nejlepší trasy pro in-linisty a skateborďáky v Evropě

websize friday night skating 1 foto c philipp lipiarski www goodlifecrew atProjeli jsme ty nejlepší trasy v Evropě, které se hodí pro in-line bruslení a skateboarding: Vídeň vás zve na adrenalinovou noční jízdu, Budapešť ukrývá jeden z největších skateparků v Evropě, projet se můžete po promenádě celebrit v Nice a slunce, moře a dlouhé in-line trasy vás zavedou do Barcelony. Evropa je rájem bruslařů!

Na Rock for People to bude žít a znít celé tři dny

offspring2Více než 9500 minut hudby, přes 200 koncertů, vystoupení, představení a DJ setů, patnáct velkých, menších i originálních komorních scén, a k tomu navíc busking, street show, fire show, sportovní exhibice a festivalové turnaje... Nabitý program festivalu Rock for People slibuje tři dny plné jedinečných nejen hudebních zážitků.

Výstava RETRO 70. a 80. let v Tančícím domě zobrazí to nejlepší z ČSSR včetně pana Vajíčka

1 img_6625Galerie Tančící dům zahájila tematickou výstavu RETRO 70. a 80. let, která představuje to nejlepší z období bývalého Československa. Expozice návštěvníky provede každodenním životem a prostřednictvím dobových artefaktů přiblíží, jakým způsobem vypadaly v sedmdesátých a osmdesátých letech dny běžných lidí, i kterými věcmi se obklopovali prominenti tehdejšího režimu.

Na dovolenou Češi cestují nejčastěji autem, vlastní vůz volí až 50 % dovolenkářů. Kolik letos zaplatí na dálnicích?

websize schoenbrunn palace gardens and gloriette c osterreich werbung photographer mayerKolik letos zaplatí turisté na dálnicích při cestě k moři? Na dovolenou Češi cestují nejčastěji autem, vlastní vůz volí až 50 % dovolenkářů! Zatímco v roce 2014 vycestovalo autem na zahraniční dovolenou 47 % Čechů a letecky se vypravilo 33 %, v loňském roce se podíl cestujících vlastním vozem zvýšil na 50 % a naopak podíl využití letecké dopravy klesl na 30 %.

Botanická zahrada: Kalendář akcí červenec-září 2016

image001Středomoří křížem krážem. Mnoho okrasných, jedlých nebo léčivých rostlin, které jsou součástí našeho každodenního života, pochází z regionu obklopující Středozemní moře. Zajímavé jsou nejen samotné rostliny, ale i jejich plody nebo produkty, které se z nich vyrábí. Výstava rostlin Středomoří má v Troji premiéru a představí jednu z nejbohatších botanických oblastí Evropy.

Výstava David Cronenberg: Evolution se blíží ke konci

34a-resizedOrganizace Art Movement a Galerie hlavního města Prahy připravily na závěrečné týdny výstavy David Cronenberg: Evolution řadu zajímavých akcí. Všichni návštěvníci dostanou k lístku publikaci o díle kanadského režiséra. Filmoví nadšenci, kteří předloží lístek z kina, získají navíc speciální slevu. Organizátoři nezapomněli ani na studenty. Ti se mohou vydat na exkurzi do hororového světa s celou třídou za zvýhodněnou cenu.

Superpotraviny: Fenomén 21. století

lvance20s20moruemiV dnešní době stále více lidí přemýšlí o svém zdraví a o tom, co může pro své tělo udělat. Tento trend se odráží ve zdravém životním stylu – v aktivním pohybu, vhodné a výživné životosprávě a pozitivnímu přístupu k životu. Stále častěji se proto setkáváme s označením superpotraviny nebo tzv. superfood.

Strana 31 z 57