Svět

Svět

Festival růží v Agrosu

cyprus-resortNa Kypru oslavili Velikonoce a je na čase podívat se na další programy a akce. Nejznámější květnovou slavností je Festival růží v Agrosu. Damascénská růže se zde pěstuje od konce devatenáctého století, ale výroba produktů z růží jako je růžová voda či olej začala až po první světové válce. Květen zaplavuje celou oblast omamnou vůní a pro hosty Festivalu je připravena řada aktivit.

1.festival pořádaný asociací „Les Amis de la Médina“

tunisiapool3Asociace „Les Amis de la Médina“, která vznikla 30.4.2012, si dala jako svůj hlavní cíl:

Kypr: ideální místo na dovolenou

Víte, jak se jmenuje starověká bohyně lásky a krásy? Ano, je to Afrodita a podle řecké mytologie se zrodila z mořské pěny právě na Kypru. Proto se tomuto ostrovu říka Afroditin ostrov - ostrov lásky a krásy a tento název si opravdu zaslouží. Najdeme zde nádhernou přírodu, čisté moře s příjemnými plážemi, malebné horské vesničky, spoustu starověkých památek, tajemné klaštery, ale i moderní metropole.

Občanská společnost se zapojuje do rozvoje cestovního ruchu

Tuniský cestovní ruch zažívá v současné době nový dynamický posun, v celé zemi jsou zakládány nové organizace a oživují se všechny složky cestovního ruchu. Je to dobrý signál toho, že občanská společnost se o cestovní ruch zajímá a zapojuje se do jeho rozvoje a propagace.

Sezóna exotických zájezdů: cestovní kanceláře hlásí nárůsty u dalekých destinací.

Uplynulá sezóna exotických zájezdů 2012/2013 se vyvíjela celkově pozitivně, neboť cílové skupiny klientů s vyšším příjmem se ekonomická situace u nás nedotýká. "Krizi navzdory" tak platí zejména u luxusních hotelů v dražších exotických destinacích, o které je u cestovních kanceláří neustálý zájem. K prodejům exotiky napomohla také dlouhá zima, zejména v prodloužení sezóny zájezdů do exotiky.

Zájem o dovolenou v Egyptě letos narostl o 39 %

Poptávka po exotických dovolených v Egyptě v zimní sezóně letos meziročně vzrostla o 39 %. Vyplývá to ze statistik cestovní agentury Invia.cz, která srovnala prodej dovolených do egyptských letovisek za leden a únor v letech 2013 a 2012. Češi za dovolenou v Egyptě v letošním roce utrácejí v průměru 14 130 Kč na osobu, což je o 1 050 Kč více než loni. Turisté nejčastěji volí zájezdy na 10 dnů do turistické oblasti Marsa Alam, preferují pobyty all inclusive v čtyř hvězdičkových hotelích.

Pákistán navštěvují čeští turisté jen výjimečně

pakistan-wwf3

Ročně se jedná podle našich odhadů o cca 200 Čechů, převážně individuálů. V reakci na únos dvou českých státních občanek v Pákistánu, které cestovaly provincií Balúčistán poblíž hranic s Íránem, upozorňujeme české turisty na dlouhodobě zhoršenou bezpečnostní situaci v této oblasti a to v souladu s varováním Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Nový veletrh v Tunisku – SPA EXPO

1neckermann ck chalkidiki2Během 21.století lidstvo čím dál tím víc hledá cestu, jak se cítit lépe a pečovat o své zdraví duševní i fyzické hlavně pomocí bio a ekologických produktů.

Tunisko: Le Kef

tabarka-211Jako důsledek akce „Identifikace volných prostor na trhu v severozápadní oblasti Tuniska“, která odstartovala v listopadu 2011, německá GIZ (Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit) uspořádala pracovní setkání pod  názvem „ Rozvoj kulturní turistiky a ochrana kulturního dědictví v oblasti Le Kef“.

 

Strana 32 z 35