Svět Svět Občanská společnost se zapojuje do rozvoje cestovního ruchu

Občanská společnost se zapojuje do rozvoje cestovního ruchu

header golfTuniský cestovní ruch zažívá v současné době nový dynamický posun, v celé zemi jsou zakládány nové organizace a oživují se všechny složky cestovního ruchu. Je to dobrý signál toho, že občanská společnost se o cestovní ruch zajímá a zapojuje se do jeho rozvoje a propagace.

Jen nedávno vzniklo těchto sedm sdružení:

-         L´Association de Développement et d´Animation Touristique – zabývá se organizací Rallye des Ksours, předsedou je p. Walid Ben Madhkour a sídlí v Arianě.

-         L´Association Club de Golf Flamingo Thalassa – předsedou je p. Mohamed Slim Zghal, sídlí v Monastiru.

-         L´Association de Promotion de Tourisme se sídlem v Bizerte, předsedou je p. Abdel Moneem Ben Abdallah.

-         L´Association Tunisienne de Droit Aérien et Spatial, předsedou je p. Amor Ben Guirat.

-         L´Association des Voyageurs Tunisiens v Rades, předsedou je p. Nabil Daoues.

-         Bowling Tunisia Team v Tunisu, organizuje bowlingové turnaje v celém Tunisku i turnaje mezinárodní, předsedou je p. Khaled Meziou.

-         Tunisia Ecotourism Network, předsedou je jeho zakladatel p. Anis Habibi, sdružuje profesionály v oblasti ekoturistiky.


      Aktuální novinky:

 

Turnaj v bridži

V únoru 2013 se konal na jihu  Tuniska na Djerbě již 4. ročník bridžového turnaje za mezinárodní účasti 74 hráčů.


Světová banka počítá v roce 2013 v Tunisku s ekonomickým růstem o 3,2%

Světová banka počítá v roce 2013 v Tunisku s ekonomickým růstem o 3,2%, v roce 2014 o 4,5% a o 4,8% v roce 2015 i přesto, že cestovní ruch nedosáhl ještě úrovně  roku 2010. Zvedly se ale příjmy z exportu o 5,8% a importu o 13,3%.

Nový veletrh v Tunisku Golf Expo

Golf je nejen krásný sport, ale také produkt, který obohacuje tuniský cestovní ruch. Se svými deseti golfovými hřišti a s projekty na výstavu dalších deseti patří Tunisko mezi velmi žádané středomořské golfové destinace. První veletrh golfu „Golf Expo“ se konal od 24. do 27.dubna 2013 v Tunisu v Kram v rámci veletrhu cestovního ruchu M.I.T.

Z kopce do kopce

V březnu 2013 se pod tímto názvem v Tunisku poprvé konala rozsáhlá kulturní akce, která představila více než dvacítku současných tuniských i evropských umělců.

Pozvaní umělci představili své umění na třech kopcích: Sidi Bou Said, Takrouna a Chenini během pouhých 24 hodin (od sobotního poledne do nedělního poledne).

Sidi Bou Said (Tunis): 9. a 10.3.2013

Takrouna ( Enfidha): 16. a 17.3.2013

Chenini (Tataouine): 23. a 24.3.2013

 


A