TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Pozemská základna Egypt

376567 323141944377647_1255771980_nVe speciální celovečerní epizodě tohoto oblíbeného seriálu se vypravíme za záhadami Egypta. Giorgio A. Tsoukalos dorazil do Egypta, aby v doprovodu svého přítele, egyptologa Ramy Romanyho, našel stopy po kontaktu starověkých Egypťanů s mimozemskými návštěvníky. Prvním místem, které navštíví, je velká pyramida v Gíze.

Nouzový stav: Nejčastější otázky a odpovědi

brando-4-474x239MZV ČR doporučuje občanům návrat ze zahraničí s využitím dostupných spojů. S ohledem na aktuální omezení letecké dopravy, uzavírání pozemních hranic doporučujeme návrat neodkládat a pro přepravu do ČR využít všech dostupných možností. V případě, že se vám v těchto dnech nepodaří dopravu do ČR zajistit, kontaktujte nejdříve příslušný zastupitelský úřad ČR, případně informační linku MZV +420 224 183 200.

ACK ČR - zavírat cestovní kanceláře nedoporučujeme

0image002Asociace cestovních kanceláří Č(ACK ČR) se plně ohrazuje proti výzvě, kterou vyhlásila Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) když doporučila, aby se všechny cestovní kanceláře kompletně uzavřely a přestaly komunikovat s klienty.

Aktualizujeme: Pomoc občanům - mimořádná přeprava v Evropě

12aInformace o možnosti využít mimořádné autobusové spojení pro občany, kteří se v důsledku opatření proti šíření nového koronaviru nemohou přepravit z různých evropských zemích zpět do ČR.

Jaké profese nejvíce ovlivní koronavirus?

12aaaVirus COVID-19 výrazně ovlivňuje naše životy, zcela převrací i trh práce. Současná situace uvrhla už stovky tisíc lidí do karantény, zavírají se provozovny, přerušuje výroba. Na které profese bude mít současná situace nejhorší dopad? A ve kterých oborech naopak zaměstnavatelé nabírají nové síly?

Chilkoot trail, zlatokopecký trek severoamerickou divočinou

lfnizx9p1s3gcry5puyecobhiu1eslusnjiqyahkiyrmxxw3vn1aeazd1kuyt-lrfdvuxqmAmerické národní parky nabízí milovníkům aktivní dovolené spoustu možností – od nenáročných procházek až po několikadenní túry. Chilkoot trail je méně známý zlatokopecký trek na pomezí Yukonu a Aljašky. Přestože zlatá horečka má svůj největší boom už dávno za sebou, na 53 km dlouhém Chilkoot trailu je stále dost rušno.

Naléhavá výzva pro cestovatele

0image002Informujeme všechny naše spoluobčany, kteří pobývají v zahraničí, že dochází k razantnímu rušení letů a nebude možné zajistit všechny návraty bez osobní aktivity cestujícího.

Cestovní kanceláře pracují intenzivně na řešení nastalé situace v zájmu svých klientů

deluxe-cabin-3Od půlnoci v pondělí 16. března 2020 platí nařízení vlády České republiky o úplném uzavření hranic a zákazu vycestovat mimo území ČR. Za stávající situace je jisté, že po dobu trvání vládního nařízení není možné realizovat zájezdy občanů České republiky do zahraničí. Nejen pro cestovní kanceláře se jedná o naprosto novou, mimořádnou situaci, se kterou se ještě nikdy v historii nesetkaly.

Írán: Rozšíření koronaviru COVID-19

dsc 4470-rS ohledem na aktuální rozšíření nákazy koronavirem COVID-19 doporučuje MZV občanům ČR do Íránu vůbec necestovat. V případě, že se v Íránu zdržujete, MZV ČR doporučuje odcestovat ze země v co nejkratší době.

Strana 10 z 35