TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Arménie: Varování před cestami do určitých oblastí

stezka 2MZV ČR varuje občany České republiky před cestami do oblastí přiléhajících ke společné hranici Arménie a Ázerbájdžánu v souvislosti s opětovnou eskalací napětí v místě dne 13. 9. 2022.

Nejlevnější dovolená u moře, značka hned

0image004Někteří preferují dovolenou v tuzemsku, jiní nedají dopustit na dovolenou v horách a řada z nás tíhne k dovolené na pláži u moře. Patříte i vy k milovníkům moře? Pak si možná také pokládáte otázku, kam na nejlevnější dovolenou u moře. Udělali jsme za vás malý průzkum a přinášíme tip na čtyři destinace kde vás odpočinek u moře nezruinuje.

Rezervace letenek jsou 3,5x vyšší než minulý rok, Češi více létají "kamkoliv"

la20manga20clubBlížícím se letním prázdninám odpovídá i nadále rostoucí zájem Čechů o letenky. Počet jejich letních rezervací je aktuálně téměř 3,5x vyšší v porovnání se stejným obdobím minulého roku. Oproti pandemickým letům je však aktuálním trendem rezervace destinace podle aktuální dostupnosti letenek a flexibility.

Nejhezčí pláže v Evropě: Kde je najít?

la20manga20clubV polovině června má letošní dovolenou většina lidí ještě před sebou. A mnozí z nich se dokonce ještě ani nerozhodli, kam jejich kroky toto léto povedou. Pokud je však vaším cílem relaxace a odpočinek u moře, není třeba s výběrem spěchat. Přímořských evropských destinací je nespočet a zájezdy nebo letenky lze pořídit za pár korun díky tzv. last minute slevám. Vybrali jsme pro vás ty nejhezčí pláže v Evropě, třeba vás následující seznam inspiruje.

Léto 2022 bez cestovních restrikcí - TOP10 destinace v prodejích cestovních kanceláří a agentur

nirwana bali indonesia 2Většina evropských zemí již přistoupila k rozvolnění vstupních požadavků a nepožaduje ani vyplnění vstupního formuláře, ani předložení dokladu o bezinfekčnosti – digitální COVID certifikát EU (očkování/uzdravení/test). Mezi tyto destinace bez vstupních požadavků, do kterých lze cestovat jako před pandemií, patří: Chorvatsko, Itálie, Řecko, Španělsko, Turecko, Bulharsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Kypr, Německo ad.

Etiopie: aktuální upozornění k cestám

upload f2Z důvodu probíhajícího občanského konfliktu se důrazně nedoporučuje cestovat do severní části regionů Amhara a Afar. Je zcela nemožné cestovat do regionu Tigraj. V nedávné době se objevily bezpečnostní etnicky nebo nábožensky motivované incidenty i v dalších městech a regionech.

Austrálie - aktuální varování

isla saonaMZV ČR důrazně nedoporučuje českým občanům cestovat do jižních a západních částí tzv. Greater Sydney (Southern a Western Sydney), zejména Hawksebury a Nepean Valley a oblasti podél řek Georges River a Worona River) ve státu Nový Jižní Wales (NSW) Australského svazu kvůli povodňové situaci vzniklé v důsledku silných dešťů.

Karibik - doporučení pro cesty

os3Českým občanům, kteří v období sezóny hurikánů tj. od počátku června do konce listopadu, cestují na nizozemské ostrovy Aruba, Curaçao, Sv. Martin, Bonaire, Sv. Eustach a Saba, doporučujeme sledovat informace o nebezpečí hurikánů u místních úřadů a na webových stránkách National Hurricane Center.

Kolumbie: Výskyt virových onemocnění

0aatpei05 cb_mill_river_behind_2holeMinisterstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje občany cestující do Kolumbie, zvláště do severní oblasti a Karibiku, na vysoký výskyt v poslední době horečky dengue a virů chikungunya a zika. Všechny tyto nemoci přenáší komáři druhu aedes aegypti.

Strana 3 z 35