TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Thajsko: Aktuální doporučení k cestám

1157872240V návaznosti na mimořádná bezpečnostní opatření přijatá thajskými úřady v Bangkoku doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR českým občanům, aby se při pobytu v Bangkoku (ale přiměřeně i jinde v zemi) vyvarovali účasti na veřejných shromážděních a zachovali mimořádnou obezřetnost při publikování či šíření jakýchkoliv informací, které by mohly být i potenciálně vnímány jako negativní, a to včetně sociálních sítí.

Plánujete se vydat na cesty do zahraničí? Přečtěte si vše, co byste měli před odjezdem vědět

0aawinter-wellnessJeště loni touto dobou bylo cestování jednodušší, než si naši předci kdy mohli představit. I na ta nejodlehlejší místa jste se mohli dostat během jednoho dne, a to s minimem úsilí a prakticky bez jakýchkoli příkazů či restrikcí. Rok 2020 ovšem cestovatelům udělal čáru přes rozpočet a aktuálně není jednoduché ani přejet hranice k nejbližším českým sousedům. Cestování a poznávání cizích kultur je však obohacující a stále lze realizovat. Než se ale rozhodnete někam odjet, ujistěte se, že víte vše podstatné. 

Letečtí dopravci přichystali nová pravidla pro nákup letenek.

0eiielde-my0mshste8ln4fia1lcjz-38uovwwdsvmxfc0qdne3aao3a94p5ziownngpoqiLetecké společnosti lákají na nové výhody pro flexibilnější plánování cest do zahraničí. Prodej letenek v koronavirové éře je zhruba na pětině v meziročním srovnání. Letecké společnosti se snaží povzbudit poptávku nejen nízkými cenami, průměrná cena klesla o tři tisíce, ale také změkčením podmínek.

Kdo má letos v Chorvatsku nejdražší jachtu?

palmillaPodle Chorvatského sdružení cestovního ruchu (Hrvatska udruga turizma – udrugaturizma.hr) je letos Chorvatsko magnetem pro celebrity, které si užívali dovolenou na svých luxusních jachtách.

Vyjádření AČCKA k včerejší dohodě premiérů, realizace zájezdů do Maďarka částečně umožněna

12aaa Kompromisní varianta dohodnutá včera premiéry obou zemí představuje vítaný posun oproti původnímu neprodyšnému uzavření hranic Maďarska pro české turisty. 

Po stopách hollywoodských trháků v ČR

c oetscher_weinfranz.atPokud jste fanoušci filmových trháků, obzvlášť těch hollywoodských a hledáte tip na víkendový výlet, tak využijte pěkného počasí a vyrazte po stopách hvězd stříbrného plátna přímo v České republice. Platforma pro sdílení aut HoppyGo na svém blogu ukazuje několik míst, kde se v tuzemsku natáčely slavné filmy a které jednoznačně stojí za návštěvu.

Pouštní rezervace v Dubaji představuje první výroční zprávu

os3Rezervace se rozkládá na ploše 225 kilometrů čtverečních. Menší část rezervace je určena turistickým aktivitám, které podléhají pečlivým kontrolám. V minulém roce do rezervace zavítalo více než 238 tisíc návštěvníků, kteří společně se zkušenými průvodci zažili jízdu po dunách či pouštní safari. Návštěvníci si také prohloubili znalosti o pouštním prostředí, divoké zvěři a její ochraně.

Letní cestovatelskou hru Dream Race odstartuje Ondřej Sokol

dolphin houseUž 1. července odstartuje herec a režisér Ondřej Sokol pomyslným prvním krokem největší cestovatelskou hru letošního léta s názvem Dream Race. Hra, která spojuje turistiku po České republice a plnění úkolů, přinese účastníkům jak snové odměny, tak i spoustu nestandardních zážitků.

Místo moře hory. Češi si rezervují dovolenou v Česku

 0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaKvůli koronavirové pandemii letos Češi mění své dovolenkové zvyky. Mořská letoviska nahrazují tuzemskými horskými hotely a penziony, o které v květnu vzrostl zájem až o 200 %. Největší propad poptávky nadále hlásí Praha a lázeňský trojúhelník.

Strana 9 z 35